Автобиографията на Ronnie James Dio излезе на българския книжен пазар

15 окт 2021, 11:41 ч. 1571 / 9 7
пред./следв.

   Няколко дни след предварително обявената премиера на българския книжен пазар е дългоочакваната автобиография на легендарния вокалист Ronnie James Dio "Rainbow in the Dark".

   Както знаете, великият певец, участвал в RAINBOW, BLACK SABBATH, HEAVEN & HELL и др., започва да пише книгата преди смъртта си, а след като Ronnie напусна този свят, трудът му е довършен от Wendy Dio и журналистът и близък приятел на семейството Mick Wall.

   Изданието е богато илюстровано на 260 страници и с цена 18 лв. Може да поръчате автобиографията на Dio онлайн от книжарницата на издателите "Сиела" на този адрес с 30% отстъпка само за 12,60 лв.

 

Резюме

Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание., Рони Джеймс Дио

Автобиографията на Рони Джеймс Дио е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят

Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

Адът и раят на безсмъртната рок легенда Ronnie James Dio

В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми.

Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

 

още за:

Ronnie James DioCiela


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Panzergrenadier 20.10.2021 13:02:51 отговори + 0 0
Всъщност, ако не се лъжа това е втората книга за Дио на българския пазар. Първата беше DIO: Светлина в мрака от Мартин Попов, но обхващаше само периода на групата с името на Дио. В тази книга няма как да има подробностите, които е разказал Мартин Попов. Но най-интересен тук е описаният ранен период на Дио през 60-те години. Облечен с костюм с вратовръзка, безупречно подстриган, свирещ по танцови забави. Това съвременният хедбенгър няма как да си го обясни и възприеме. Накратко: "Времето беше такова". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 20.10.2021 17:45:03 + 2 0
Има какво да се разкаже за годините след напускането на Кемпбъл-/ до този момент свършва Rainbow in The Dark/- това са повече от 23 години, в които Дио е живял и творил . Той щеше да доведе на стадиона и Heaven and Hell, но.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 17.10.2021 14:50:36 отговори + 4 0
Вероятно ще има втора книга, но тя няма да е написана с думите и в стила на Дио- а той беше вълшебен разказвач. Описанието на къщата и част от света на Дио на стр. 230 може да се види в клипа- Ronnie James Dio- tour of his house. В този клип са Уенди и Мик Уол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vencirock 15.10.2021 21:55:33 отговори + 4 0
Чакаме втората част , тази вече е почти прочетена , неповторим - това е ............................... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dream evil 15.10.2021 15:02:18 отговори + 12 0
Велик Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plamen 15.10.2021 14:44:05 отговори + 14 0
Даже днес вече си я получих. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 15.10.2021 13:58:40 отговори + 19 0
Разглеждам снимките в книгата- някои виждам за пръв път .. Такова нещо се чете,, When Evening Falls... Like Whispered Dreams,,... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".