Julien Truchan от BENIGHTED: "Мога да правя музика без да се травмирам от ужасите, които срещам понякога в работата си в психиатрия"

27 фев 2024, 14:48 ч. 990 / 59 0
пред./следв.

   Остават броени дни до шоуто на френската дет/грайнд банда BENIGHTED в София с подгряващи PAST REDEMPTION и SCOLOS. Събитието, организирано от "EventEase", е на 1 март в клуб "При Черепите" (поръчай билет от тук). По този повод се свързваме с основателя, лидер и фронтмен на BENIGHTED Julien Truchan, за да разберем интересни неща около бандата лично от него.

Здравей, Julien! BENIGHTED са създадени през 1998 г. Ти единственият член на състава ли беше, който вярваше в бъдещето на групата? Питам, защото ти си единственият останал оригинален член на BENIGHTED от онова време.
Julien Truchan: Съвсем не, получи се така просто защото следването на лудия ритъм на BENIGHTED през годините по отношение на турнета, енергия и време е много трудно. За щастие, всеки път когато има промяна в състава, в него идва някой, който носи нещо страхотно на групата и я кара да достигне по-високо ниво. Съставът днес е много солиден и никога не сме били по-силни от сега.

Факт е, че имаш страничен проект/група, наречена NEFASTES, с няколко бивши членове на BENIGHTED, която стартирахте през 2020 г. Разкажи ни нещо за този проект и колко силно е желанието в теб да се занимаваш с блек метъл?
Liem и Olivier са оригинални членове на BENIGHTED и винаги сме поддържали контакт с тях, особено с Olivier, тъй като той е най-добрият ми приятел. По време на пандемията Liem се свърза с мен - беше написал няколко блек метъл парчета, след като нашият оригинален барабанист Fred беше починал преди няколко месеца и Liem почувствал необходимостта да изрази тъгата си с музика. Той ме попита дали бих се съгласил да напиша текстове и да направя вокалите като почит към барабаниста ни. Аз, разбира се, приех веднага. Беше чудесна възможност да изразя себе си по различен начин, от този по който съм свикнал да го правя с BENIGHTED, наистина беше голямо удоволствие да го сторя. Беше и един вид предизвикателство да направим така че цялото нещо да звучи различно от BENIGHTED и съм много щастлив от резултата. Веднага след като пуснахме едно парче в Интернет, с нас се свързаха лейбъли, които искаха да подпишем с тях и така издадохме този албум "Scumanity".

Изглежда обичаш да участваш с гост-вокали в записите за други банди и партиите ти звучат точно на място. Очевидно и много банди искат да пееш с тях. Как обикновено те се свързват с теб? От 1 до 10 каква е вероятността да те чуем в албум на българска група, ако получиш заявка за това? Например, чуй местните съпорт групи за шоуто в София - PAST REDEMPTION и SCOLOS...
Винаги се случва по един и същи начин - групите ме молят да го направя. Записвал съм много през годините, но вече го правя само за групи, които реално са мои приятели и с които съм бил на турне. Мисля, че вече участвам в повече от 50 албума, които не са такива на BENIGHTED! Ах-ах!

Но нека да надникнем навътре в BENIGHTED. Ако трябва да опишеш всеки от членовете на групата в настоящия състав (включително себе си) с три думи, кои ще бъдат тези три думи? Между другото, направи го и за Flo Musil, тъй като той ще бъде част от BENIGTHED за вашето шоу тук в София. (Flo замества Kevin на барабаните, бел.авт.)
Manu - гений, талантлив, перфекционист.
Pierre - харизматичен, енергичен, мъдър.
Kevin - машина, нечовек, ултраумен.
Flo - много трудолюбив, ултрабърз, щедър.
Аз - страстен, силен, човечен.

Flo ще застъпи на барабаните за тези два концерта (България и Румъния). Как се замеси в това? Колко време му отне да научи песните за сетлиста, който ще изпълните тук?
Flo е наистина невероятен, тъй като Kevin e зает за тези две шоута, попитахме Flo дали може да го замести и той веднага каза "да". Той е невероятен барабанист, толкова отдаден и талантлив. За по-малко от месец успя да научи песните в сетлиста, което е просто невероятно! Безкрайно сме му благодарни и нямаме търпение за тези концерти, на които да свирим и купонясваме заедно!

Като четем текстовете на групата... малко е страшно да си представим, че части от сцените, описани в тези текстове, са нечии реални видения или нечия уж реалност, че са в ума им. Тъй като имаме предвид, че ти, Julien, се "вдъхновяваш за текстовете от работата си като медицински служител в психиатрията".
Затова съм любопитна да разбера как ти лично се справяш с историите на пациентите, които чуваш от първа ръка? Вероятно от време на време чувстваш, че трябва и ти лично да посетиш терапевт, за да останеш "с всичкия си"?
Работя в психиатрията повече от 20 години и съм свикнал с ужасните истории и симптоми, които хората преживяват. Имам доста добър баланс в живота си между моята работа, музика и спорт, за да мога да се справя, без да се травмирам от ужасите, с които се сблъсквам понякога в работата си.

BENIGHTED ще свирят на живо в София на 1 март. Това ще бъде второто ви шоу в България. За първи път бяхте тук преди 8 години. Преди осем години, човече! Пазиш ли изобщо някакви спомени от този концерт/посещение в София?
О, да, беше фантастичен първи път, разпродаден концерт, луда публика и наистина мили хора. Нямам търпение да се върна и да се насладя отново на София!

Какъв ще бъде сетлистът за концерта? Някакви специални парчета, изненади?
Ще видите! Ах-ах!

Вашият нов албум "Ekbom" ще излезе на 12 април. Доволен ли си от това как се получи? Кой е любимият ти детайл от този нов запис?
Толкова съм щастлив от този албум и е толкова разочароващо, че не мога да го пусна точно сега, веднага! Това е най-мрачният ни албум с наистина много интензивни и брутални неща в него. Сигурен съм, че феновете ни ще бъдат едновременно и изненадани, и щастливи от това наше ново шизофренично бебе, което е посветено на налудничавата паразитоза! Това е нашият 10-и албум и според мен най-добрият ни досега.

Какви са шансовете феновете в София да чуят на живо парче или две от този предстоящ да излезе албум?
За съжаление ще започнем да свирим на живо новите парчета едва когато "Ekbom" бъде официално издаден. Ах-ах!

Благодаря ти! Наздраве и до скоро!
Мерси, човече!!!

 

 

Автор: Албена Цолова - Бета
Снимка: "Gorka Photography"

 

Julien Truchan



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".