AS I LAY DYING - "Shaped by Fire"

2019, Nuclear Blast/Wizard

След удара, който името As I Lay Dying претърпя през 2013-а заради криминалните проявления на фронтмена Tim Lambesis, мнозина отписаха съществуването на групата и още повече бъдещи издания. Останалите музиканти продължиха заедно под друго име, но за добро или лошо, не постигнаха същия успех, който жънеха редом с Lambesis.

   Превъртаме лентата няколко години напред. Вече сме 2018-а, лятото тъкмо започва в началото на месец юни, когато страниците на As I Lay Dying в социалните мрежи изненадващо възобновиха активност и не след дълго групата разбуни духовете, събирайки се в оригинален състав и пускайки силната "My Own Grave".

   Мнозина меломани очакват новият албум на As I Lay Dying с огромно нетърпение и да си призная, аз също съм един от тях. Деянията на Lambesis са кръст, който той самия ще носи цял живот, а "Shaped by Fire" е едва една от първите стъпка по пътя на изкуплението, което той трябва да намери. Житейско пътешествие, което ще продължи с години...

   Личностното преоткриване е основната тема в "Shaped by Fire", a познатите AILD елементи в комбинация с лирическото разкаяние и обновените сили, с които групата се завръща, са сигурна рецепта за успех по пътя, който музикантите са поели.

   Творбата разказва и споделя чувствата и мислите на музикантите от последните няколко години. Емоционална сбирка, с която бандата не бяга от греховете на миналото, а напротив - разказва за осъзнатото и последиците от стореното, показвайки надеждата и желанието за душевен катарзис.

   "Shaped by Fire" е всичко, което трябва да бъде, че и повече. Истинско произведение на изкуството, което ще бъде запомнено като едно от най-важните в дискографията на американците. След всичко, през което As I Lay Dying и феновете им преминаха, бандата е обратно в играта със силно и стегнато звучене, чрез което ще достигне нови висоти в своята кариера.


111111111o

Eino




 Други ревюта на AS I LAY DYING