"Alarma Punk Jazz” се завръща с полската група KEIRA IS YOU

12 ное 2013, 16:44 ч. 200 / 1 1
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   При все, че са едни от честите гости на „Аларма Пънк Джаз”, поляците KEIRA IS YOU всяка година идват с нещо различно – я нов член в квартета/квинтета, я нов албум... А тази година и с двете.

   От музикантите, които познаваме като Keira Is You от Хожов, Горна Силезия, в момента в групата са само основателите Якуб Радомски (китари, глас, текстове) и Яцек Пелка (барабани). На бас-китара и акордеон все още е Шимон Броварчик, който замести Лукаш Михно миналата година, а вместо Томаш Коргул на клавишните в момента е Рафал Козера.

   И още един член, когото познаваме и в България, нов за групата, но стар техен приятел – китаристът Мартин Сандстрьом от шведската пост-рок/инди формация Jeniferever.

   KEIRA IS YOU вече записват за ливърпулския лейбъл ЕDILS Redordings, a новият им албум Last Row Needs Heroes, който излезе на 9 септември т.г., е поне два пъти и половина по-зрял от досегашните два и се доближава като аранжимент и звучене до късните Anathema. Човекът зад пулта и в този албум е Магнус Линдберг от Cult Of Luna, с когото музикантите от Keira работят не за първи път.

   В момента групата е на дълго европейско турне, озаглавено Last Row Still Needs Heroes, като две от финалните дати са в София и в Русе, съответно на 15 и 16 ноември.

   В кино „Влайкова” свирят за втори път (първият беше през март 2013, пак в рамките на „Аларма Пънк Джаз”). Преди тях на сцената ще бъде представен друг един мрачноват проект – „Жълти Стъкла” от Варна, а двама от публиката в залата ще спечелят билет за другия голям концерт, който „Аларма” организира (съвместно с Indioteque) в кино „Влайкова” през този месец – NO JOY (Канада) на 22 ноември.

   Концертът ще се записва от екип на БНР, а афтърпартито с участието на музикантите е след 23:00ч. в клуб NeuBerlin на „Султантепе” 18.

   15.11.2013 (петък) – 21:00ч. – кино „Влайкова” (ул. „Иван Асен II” 11)

   Билети в системите на Tixgate, Ticketplus и Eventim, на касите на EasyPay в цялата страна и на място в „Дюкян Меломан”!
   5 лв (предпродажба)
   7 лв (на входа на киното в деня на концерта)
keira is you


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


distortion 13.11.2013 23:15:57 отговори + 0 0
Alarma-та - уникални, както винаги! имат ли събитие, обявено повече от 3 дни по-рано? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".