Английската блек метъл група FEN с концерт в София на 26 януари

17 сеп 2024, 10:16 ч. 314 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Английската Atmospheric Post Black Metal група FEN идва за първия си концерт у нас догодина по покана на EventEase. Датата е 26-и януари 2025 г., а мястото е Mixtape5 (B-Side).

Това ще е първото гостуване на FEN у нас и техният първи хедлайн концерт, след като бандата трябваше да бъде ко-хедлайнер на фестивала Autumn Souls Of Sofia в София през 2016 г. Тогава тя бе възпрепятствана и не успя да вземе участие.

FEN са известни със своята взискателност към звука и прецизност в представянето на многопластовите си композиции на живо. И точно това очакваме да видим на шоуто им тук догодина. FEN оставят присъстващите безмълвни с въздействащото си изпълнение и с дълбочината на емоцията, с която поднасят музиката си на сцена.

Началото на групата е сложено през 2006-та, когато тя е само студиен проект, но прераства в пълнокръвна активна концертираща група.

Мракът, меланхолията и смразяващата атмосферичност, която музиката на триото носи, е саундтрак, посветен на мястото, вдъхновило името на групата и нейната концепция, а именно Фен - регион във Великобритания.

На 7 юли 2023 г. групата издаде нов албум чрез престижния лейбъл Prophecy Productions, озаглавен Monuments to Absence. Лично бандата представя новото си творение накратко така: “Осем химна за безмилостните провали на човечеството и опустошения, мрачен пейзаж на смъртта, който ще оставим в резултат на нашето собствено високомерие.“

От този албум те пуснаха и видео към песента „Scouring Ignorance“, което може да се гледа тук: https://youtu.be/AUnu0FgbF5M

На сцената на това събитие ще се качат още две банда, които ще обявим на по-късен етап.

Билетите на цена 40 лева са в продажба в системата на PaySera https://bit.ly/FEN26JAN и в магазини „На Тъмно“. Броят им е ограничен, като е съобразен с капацитета на залата. Купете си пропуск навреме.

 

още за:

FenEvnetease
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 17.09.2024 10:25:25 отговори + 2 0
"на сцената ще се качат още две банди" - да заложим кои ще са, а? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

h0l0 17.09.2024 13:26:53 + 3 0
Dimholt и Historian Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.09.2024 15:22:09 + 3 6
Dimholt са чук, поне на нивото на Mgla са и дано имат шанса и навън да свирят. За Historian...хайде не. Чудесна музика, но вокалът като го видя как се чекне. Не че някой ме кара да ги гледам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".