"Черният албум" на METALLICA има вече 750 седмици в Топ 200 на "Billboard"

16 юли 2024, 08:03 ч. 458 / 3 0
пред./следв.

   Едноименният албум на METALLICA от 1991 г., известен и като "Черният албум", има вече 750 седмици в класацията "Топ 200" на "Billboard", която се формира изцяло според продажбите на съответните заглавия. Сравнително от скоро определен брой стриймвания и даунлоуди на дигитални версии на албуми, EP-та и други също се включват при изчисляване на позициите.

   За тази седмица "Черният албум" е на 178-о място място в чарта. Това е четвърти албум в цялата история на класацията, който има подобно постижение. Към момента най-много седмици има "The Dark Side of the Moon" на PINK FLOYD (990), следван от "Legend" на Bob Marley (843) и "Greatest Hits" на JOURNEY (813).

   За продажбите на "Черния албум" сериозно влияние оказа юбилейното преиздание от 2021-ва, когато творбата се върна в чарта и достигна дори 9-о място. Преди това албумът не беше влизал в Топ 200 от 1992 г.

 

metallica james hetfield

още за:

Metallica


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".