Чуйте новата песен на британската банда с българско участие BAT FLATTERY "Onibaba Mask"

1 юни 2024, 07:30 ч. 374 / 11 0
пред./следв.

   Вчера, 31 май, британската банда BAT FLATTERY с участието на българския барабанист Пламен Пиронев издаде първия от поредица от шест нови сингли. Може да го слушате онлайн чрез плейъра по-долу. Песента се казва "Onibaba Mask". Материалът е записан в "Playing ALOUD STUDIOS" в Линкълн, Англия със саунд-инженера Martyn Bewick, който е отговорен и за мастерирането.

   BAT FLATTERY са група, базирана в Ийст Мидландс, Обединеното Кралство. Свирят оригинална пост-пънк/пост-хардкор/мат-рок музика - оприличават се на FFO FUGAZI, AT THE DRIVE-IN, JAWBOX, MILLION DEAD и други. Свирили са на една сцена с групи като: SCIDS, THUMPERMONKEY, MANNEQUIN DEATH SQUAD, LAVIRE, CONCRETE SHIPS, THE DISPLAY TEAM, и много други. Наскоро BAT FLATTERY са подписали с лейбъла "Socks on Records", с което започва нова "вълнуваща глава" в развитието им.

   История на бандата

   BAT FLATTERY стартират през 2020 г. като плод на въображението на фронтмена Paul Chave. Paul и Frank Frost започват да записват някои пост-пънк песни като решават да формират банда. Rob Barker застава на баса а Frank на барабаните. Триото свири предимно в гаража на Paul около "30-секундни удари", включително песни, които все още са в сетлиста, като "Hope is Hypocrisy", "Clap City", "Liverpunch" и "Year of the Coward". За съжаление, преди нещо да може да бъде записано или изсвирено на живо от тази първа формация избухна пандемията от COVID-19 и Frank трябва да напусне групата. Тогава бившият колега от групата на Rob Alan Tyers го заменя на барабаните. Тримата записват две EP-та ("Clap City" и "Bat Flattery") и изнасят концерти няколко години преди Alan да се оттегли, което кара Paul и Rob да наемат временно Adam Perkins (LAVIRE), докато открият постоянен барабанист. В крайна сметка те намират Пламен Пиронев и го включват в бандата. Пламен носи ново звучене на групата по отношение на обхват и тежест. В сегашния си състав BAT FLATTERY записват поредица от сингли, които ще бъдат издадени през 2024 г. Черпейки от огромен спектър от влияния, за да създадат звук, който се намира в пост-хардкор жанра, оприличен на тексаската пост-хардкор банда IF AT THE DRIVE-IN. BAT FLATTERY изнасят множество концерти в Обединеното Кралство.

 

bat flattery

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".