DIMHOLT и ZIMA ще подгряват концерта на AUSTERE в София на 26 септември

6 авг 2024, 10:50 ч. 708 / 32 13
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Dimholt и Zima са подгряващите банди за концерта на Austere в София през септември.

Концертът на австралийската Depressive Black Metal група Austere в София е на 26-и септември в клуб Mixtape5 (B-side). Подгряващи банди за шоуто ще са Dimholt и Zima.

Група Dimholt е основана от Woundheir (вокали) и Асен (китари) през 2003 г. в гр. Бургас. Настоящият състав на групата включва: Woundheir – вокали, Асен – китари, Румен – китари, Явор – бас и Станимир – барабани. Стилът им е Black Metal и са едно от утвърдените и обичани имена на родната сцена, познати със стегнати вледеняващи изпълнения на живо.
В актива си от записи те имат демо Aegri Somnia (2007), промо EP Live Somnia (2010), дългосвирещ дебютен албум Liberation Funeral (2014) и актуален албум от 2019 г., озаглавен Epistēmē. Последният е записан на няколко сесии - на различни локации, включващи Mrdr Sound Studio (София) за барабаните, Sub Zero Studio (София) за вокалите и Opus Magnum Studios (Белгия) за китарите и баса. Изданието е смесено и мастерирано от Déhá в Opus Magnum Studios. В момента Dimholt работят по третия си албум, чийто записи започнаха наскоро. Повече за Dimholt ще намерите в официалния им сайт http://dimholt.org/

Zima (Зима) е мелодична Death Metal група, която комбинира „груби“(тежки) вокали с нежни лирични женски вокали и клавирни партии. Идеята за групата, чийто първоначален замисъл е да бъде само страничен проект, се ражда по време на Ковид пандемията. След няколко записани песни, двамата основатели на Зима -Вероника Велева (Балканджи) и Николай Велев (Historian, Maltworm...), решават да съберат пълен състав, с който да могат да представят музиката си и на живо. И така, към момента Зима вече е пълнокръвна група с още трима члена: Ангел Ангелов (Historian) - китари, Тодор Язовалийски (Scapegoat) - бас и Светослав Петров - барабани. Първото им излизане на сцена е като отваряща група за финландците Wolfheart през месец май тази година.
В момента Зима работят върху записите за дебютния си албум.
Запознайте се с тях на официалната им Фейсбук страница: https://www.facebook.com/zima.metalband

Напомняме, че броят на билетите за шоуто е ограничен, като е съобразен с капацитета на мястото на провеждането му. Съветваме ви да се сдобиете с билети навреме. Те са в продажба на цена 40 лева в системата на PaySera: https://bit.ly/AustereSofia и в магазини „На Тъмно“.

Следете събитието във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/7940202336019469/

 

dimholt band



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Карлово 8.08.2024 09:51:03 отговори + 0 0
Austere ги слушах преди 15 години,врещяха нещо на умряло.Ама всеки иска някой лев да падне. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Belgarath 8.08.2024 08:33:16 отговори + 2 0
Не очаквах да видя толкова негативни коментари под новина за блек метал концерт. Изненадан съм неприятно. Относно това що каните тия не ония от опит знам, че ако има 25 банди когато се обадиш на 25 -те с предложение елате да свирите с група дошла от държава Х отговора на 22 от групите е "амиии са точно са си бъркаме в носа и няма да можем питай ни пак следващия път." Но тъпото е, че не може да се обвиняват само групите, че не искат да свирят пред трима приятели, 6 човека фенове и музикантите от останалите групи. Ако искате разнообразие на ъндърграунд сцената ходете на концерти. Без значение дали са в червъртък или неделя за повечето групи пропътували стотици километри концерта в София не е единствен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Конкурент 6.08.2024 17:24:08 отговори + 1 0
От 100 г свирим и никой не се сеща да ни покани! Закривай Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз съм 6.08.2024 16:28:06 отговори + 0 1
След като тези банди са посредствени, може ли да споменете поне три групи, които са на по-високо ниво. Не се заяждам, а ми е любопитно, пък и сверяване на часивника. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dark Road 6.08.2024 16:47:42 + 0 0
Харесва ми как ти накликаха минусите, когато нямат какво да кажат
Вие с минусите: вземете разпуснете малко, хванете си мъж/жена... освободете това събрало се в пръстите ви напрежение...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 6.08.2024 17:15:06 + 0 0
Да, ама не
Засякохме масирана "атака" и опит за манипулация на рейтинга на коментарите. Затова нулирахме всички оценки
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз съм 6.08.2024 18:48:56 + 0 0
културно ми удариха минусите на прост въпрос????, ма поне едно име на група да бяха написали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой си 6.08.2024 16:25:29 отговори + 1 0
При положение, че сцената са едни 20 човека в няколко групи, кой очаквате да свири? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


zOZZY 6.08.2024 11:35:14 отговори + 1 0
Dimholt и проект на Велев подгряват Uada. Сега същото и за Austere?
Малко се прекалява с лансирането на определени личности, струва ми се?
Организаторите защо не сменят малко репертоара и не започнат да канят други банди за подгряващи освен Dimholt и близките до вокалиста им проекти, плюс чат-пат проектите Велев?
Особено след като нито една от двете подгряващи групи няма общо с хедлайнъра? Zima дори не е блек метъл група... Други банди нямаме ли?
Шуробаджанащината прекалено си личи и е грозно. Казвал съм го и друг път - откровено ми дотегна от Dimholt, Maltworm, Historian и сродните им проекти, които са лансирани в публичното пространство заради очевидни връзки с организаторите на събития.
Съветвам същите просто да спрат да канят български групи (особено тези), защото на Dimholt вече им казваме "вечните специални гости" и вече не се чудим кой ще е подгряващ - или ще е проект на някой член на Dimholt, или ще е проект на Николай Велев.
Точно така се съсипва една сцена и се губят посетители.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 6.08.2024 12:05:29 + 0 1
А може би канят Dimholt, защото са мега яки... Постоянно на някой му пречи някоя група. Ми станете промоутъри и си канете, когото искате! Съсипвала се сцената - коя сцена точно, при положение, че на концерти ходят шепа хора. А специално Dimholt са едно от най-качествените имена от тая "сцена". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

White Highway 6.08.2024 15:50:27 + 1 0
Така е! Всяка сряда и събота само едни и същи групи въртят! Българска работа.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zOZZY 6.08.2024 15:58:10 + 1 0
Представите ни за 'мега яко' се различават в случая явно. Пък и по случайност знам как стоят нещата, затова и говоря. Ти си имаш твоето мнение, а аз моето и според него 'вечните специални гости' са посредствени банди, които нямаше да бъдат лансирани на всеки концерт на голяма чуждестранна група, ако не беше наличието на близки връзки с организаторите. Аз го знам, те го знаят, организаторите го знаят, феновете го знаят - всички сме наясно с това и не е тайна. Точно тази е и една от причините масово феновете да ходим в чужбина да слушаме любимите си групи. Лично аз предпочитам да нямаме подгряващи за концерта на Austere и предстоящи гостуващи групи, отколкото да гледам едни и същи лица за n-ти път. Досадно ми е, най-малкото. Щом на теб ти харесва да си ги виждаш нон-стоп по концерти и да не се дава шанс на различни и по-подходящи изпълнители - давай смело, никой не те спира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рошава гарга 6.08.2024 16:10:06 + 0 1
Ами не ходи на концерта, щом не ти харесват подгряващите! Има причини да са те, които въобще не са връзки, а това, което показват на сцената. И ако си мислиш, че разбираш от организация на концерти си много далеч от истината. Не те знам кой си, но явно си някой мрънкач, който дори и не ходи по концерти често, а само зад клавиатурата кълве. Хайде сега пускай азис, че повече ти отива на осанката!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".