Китаристът Galder напуска DIMMU BORGIR

19 авг 2024, 12:20 ч. 618 / 22 7
пред./следв.

   Дългогодишният китарист на DIMMU BORGIR Galder (Thomas Rune Andersen) се разделя с групата. Той съобщи в социалните мрежи, че концертът му с бандата на 17 май на нидерландския "Dynamo Metalfest" е бил последен за него след повече от 25 лета с Shagrath, Silenoz и компания.

   Galder споделя и че е обмислял решението си няколко години. Музикантът казва и че е време да се завърне на сцената с другия си проект OLD MAN'S CHILD и да запише нов албум. Той желае на вече бившите си колеги всичко най-добро и успехи в бъдеще.

 

dimmu borgir



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цезар 20.08.2024 01:04:49 отговори + 6 0
Голям музикант. Дано намерят добър заместник. Пожелавам успех и на Галдер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DedoUndeado 19.08.2024 23:37:04 отговори + 12 0
Сега вече съвсем ще я оплескат.... Факт е че след напускането на I.C.S.Vortex и Mustis креативността им рязко секна, и за цели 16 години издадоха само два и то доста невзрачни албума. Въпреки присъствието на Galder, който е доказан музикант. Сега като се махне и той.... Абе имам усещането че групата е като Титаник: потъва от доста време, но бавно, защото е голяма и старата слава я държи на повърхостта......за сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 19.08.2024 22:22:47 отговори + 5 1
Много харесвам Dimmu и много ми се иска да има нова музика по-често. Един от най-яките концерти, на които съм бил, беше техния в Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 19.08.2024 20:57:31 отговори + 7 3
Трудно си е да си фен на Dimmu Borgir, трудно. Разбирам причината Galder да напусне, ако наистина е само такава. Но въпреки неприятната новина, сякаш има положително предусещане за бъдещето и за OMC и на DB. Galder най-после ще издаде албумът, който толкова време прави, а при вероятно присъединяване на нов китарист към Borgir, вземе креативността им малко да се отпуши и да има нова музика/албум. А кой ще е този китарист, няколко варианта изкачат на първо четене. Astennu отново се активизира, а и в инстаграм профила си, пита дали феновете го искат пак в групата. От друга страна Silenoz хвали сегашния им лайв басист - Виктор Брандт, че е много добър китарист и помага при създаването на новите песни. Вече няколко години свири с тях, защо пък да не се прехвърли на от баса на китара. И нещо в сферата на имагинерното - целия състав от Enthrone да се събере за летните фестове. Нагаш и Астену пак се актизираха, Тьодалф свири от време на време с тях, защо пък не Дано намерят достоен заместник, и най-вече, дано догодина вече има нова музика от тях, че бактън. Абе трудно си е да си фен на група като Dimmu Borgir... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 19.08.2024 19:05:24 отговори + 6 0
Еми те Диму от поне няколко години нищо не правят като нова музика... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


300iq 19.08.2024 14:21:01 отговори + 6 3
Borgir май вече по-добре да приключват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 19.08.2024 13:44:18 отговори + 6 1
Много жалко, добре че ги гледах на REF 2024, великолепно изпълнение без разни простотии.
Интересно кой ще го замести
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".