Метъл спектакъл: FIVE FINGER DEATH PUNCH и MALEVOLENCE на Колодрума в Борисовата градина

3 юли 2024, 16:17 ч. 1393 14
пред./следв.

   Във вторник (2 юли) се проведе третия хедлайнърски концерт на FIVE FINGER DEATH PUNCH в България. Събитието се състоя в "Arena Sofia" (Столичен колодрум) като част от лайв поредицата "Sofia Solid", а негови организатори бяха "Fest Team".

   Първоначалната програма включваше и две други банди - ICE NINE KILLS и MALEVOLENCE. Първите отпаднаха няколко часа преди началото на събитието. "Fest Team" съобщиха, че това се случва поради "логистични причини извън контрола на ICE NINE KILLS и на промоутъра", а самата група написа в "Instagram", че няма да може да свири заради "проблеми с транспорта".

   Така програмата се промени - MALEVOLENCE взеха слота преди FIVE FINGER DEATH PUNCH, а събитието беше открито от Тодор Първанов - DJ Pop CoЯe, който загря публиката с песни на LINKIN PARK, PANTERA, SYSTEM OF A DOWN, ASKING ALEXANDRIA и други.

   С швейцарска точност MALEVOLENCE се качиха на сцената в 20:00 ч. Това беше третото им гостуване пред българска публика. Първото се състоя през декември 2014 г. заедно с DYING FETUS във вече несъществуващия "Jet Rock Club", а второто - на "Hardcore X-Mass 2018" в столичния клуб "Mixtape 5".

   Лошото време не попречи на няколкото хиляди фенове, които бяха дошли по-рано, за да гледат и британците. В 45-те минути, които им бяха отредени, Alex Taylor и компания дадоха най-доброто от себе си, за да заразят публиката със своята неподправена енергия и мощен звук. Сред феновете пред сцената имаше някои, които отвърнаха на британския ентусиазъм и заформиха първите и единствени мошпитове за цялата вечер.

   В края на изпълнението си MALEVOLENCE споделиха, че през декември тази година ще се завърнат в България, направиха си снимка с публиката и казаха "До скоро!".

malevolence


   Времето за черешката на тортата настъпи точно в 21:15 ч., когато от колоните зазвуча "Mother" на DANZIG за интро. През това време FIVE FINGER DEATH PUNCH заеха своите места на сцената и откриха сета си с "Welcome to the Circus" от актуалния си албум "AfterLife", който се появи на музикалния пазар през август 2022 г.

   Високо над сцената се извисяваше змията от обложката на творбата "F8" (2020), а при изпълненията на повечето от песните на американския пестник имаше и лазерно шоу, което допринасяше за визуалното преживяване на присъстващите.

   Един от най-запомнящите се моменти на вечера беше, когато Ivan Moody покани на сцената жена от публиката, която имаше рожден ден. Заедно с нея на сцената се качи и малкия ѝ син. Двамата останаха там с групата за една песен и накрая, преди да се върнат обратно сред събралите се фенове, получиха подаръци - мърч на групата.

   Moody сподели, че е имал здравословни проблеми, заради които до последно не е знаел дали ще може да се качи на сцената. Благодарение на своя лекар е успял да събере сили, за да застане пред микрофона. Историята му предизвика вълна от подкрепа и аплодисмени от страна на публиката.

   FIVE FINGER DEATH PUNCH свириха песни от почти всички свои албуми. В техен стил постоянно раздаваха сувенири на събралите се фенове - перца, палки, верижки, бухалка, тениски и какво ли още не. Всяко едно от парчетата им беше посрещнато с бурни реакции от публиката - някои скачаха, други пееха, а трети правеха и двете.

   В съвременната музикална индустрия най-сигурният белег за дълготраен успех си остава броят фенове, които биха дошли да те гледат на живо. А когато сред събралите се меломани можеш да видиш хора от всички възрасти, то значи определено правиш нещо както трябва.

   През последните няколко години FIVE FINGER DEATH PUNCH утвърдиха себе си като една от малкото гостуващи в България метъл групи, които могат да съберат минимум 10 хиляди човека публика.

   В края на деня числата говорят и казват, че FFDP са една от бандите, жънещи значителен успех в Източна Европа. Затова спокойно можем да заключим, че концерт номер 4 е въпрос на време.

Сетлист:
Интро: Mother (DANZIG song)
01. Welcome to the Circus
02. Lift Me Up
03. Trouble
04. Wash It All Away
05. Jekyll and Hyde
06. Sham Pain
07. The House of the Rising Sun (Cover)
08. Salvation
09. Burn MF
10. Drum Solo + Gone Away/Far From Home (Acapella)
11. Wrong Side of Heaven
12. Got Your Six
13. Never Enough
14. IOU
15. Under and Over It
16. The Bleeding

 

Текст: Eino
Снимки: Иво Канин

 

   В галериите ни ще намерите десетки снимки от концерта на FIVE FINGER DEATH PUNCH и MALEVOLENCE в София на 2.07.2024 г.

 

five finger death punch

five finger death punch

five finger death punch

five finger death punch

five finger death punch



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Митьо Пищова 4.07.2024 22:47:39 отговори + 4 1
Блек имаше ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 4.07.2024 07:46:02 отговори + 3 13
Защо ги няма Seek and Destroy и Fear of the Dark ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alteran 4.07.2024 08:59:25 + 15 0
щото нямаше slayer да изсвирят и let it be Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 4.07.2024 10:20:43 + 1 0
@Alteran
А колко хубаво би било...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ffdpfan 3.07.2024 22:44:58 отговори + 9 0
Концертът беше супер, но има малка грешка в сетлиста. Пяха Gone away/Far From Home Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eino 4.07.2024 09:21:39 + 8 0
Оправено, благодаря Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 3.07.2024 22:21:11 отговори + 6 0
Отидох просто да правя компания, но се изкефих. Сигурно защото нямах някакви очаквания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 3.07.2024 21:56:28 отговори + 5 0
Плача ;(
Една песен по-малко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-елек 3.07.2024 19:29:23 отговори + 11 0
Супер беше,само не разбрах,защо пак една песен по-малко за България спрямо другите държави.Навсякъде са 17,а тук Hard to see я намяше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 4.07.2024 09:16:40 + 8 1
Щото беше зает да ни обяснява колко сме красиви, как го боли гърба и да честити рождени дни За което няма лошо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 3.07.2024 16:47:26 отговори + 15 1
За мен беше голяма сцепня! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 4.07.2024 10:25:32 + 4 0
И аз накефих на макс...Искаше ми се малко по-силен да е звука, ама инак си беше супер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 3.07.2024 16:32:34 отговори + 20 0
Malevolence направиха голямо шоу. Нямам търпение да ги гледам 3-ти път декември! И публиката се раздаде. Създадоха си няколко нови фена със сигурност! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 4.07.2024 10:23:01 + 4 0
Определено...Твърдо ще ги гледам декември пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".