OPETH издават нов албум през октомври, чуйте сингъла "§1"

2 авг 2024, 07:48 ч. 533 / 37 6
пред./следв.

   Шведската прогресив метъл банда OPETH ще издаде новия си концептуален албум "The Last Will and Testament" на 11 октомври чрез "Reigning Phoenix Music". По-долу ще намерите списъка с песни, обложката и стрийм на първия сингъл - "§1".

   Лидерът на групата Mikael Akerfeldt споделя идеята, стояща в основата на творбата. Той казва, че наскоро е станал любопитен за различните отношения в семействата. Разбрал е, че не винаги "кръвта вода не става". Музикантът е гледал интервю, в което е видял как цял род се обръща срещу един човек заради спор за наследство. И Akerfeldt е решил да напише песен за това. В някои от песните с речитатив гостуват фронтменът на JETHRO TULL Ian Anderson и дъщерята на Mikael  Mirjam Akerfeldt.

   Ето и траклиста, състоящ се предимно от параграфи:

01. §1
02. §2
03. §3
04. §4
05. §5
06. §6
07. §7
08. A Story Never Told

 

opeth 2024 - the last will and testament

opeth

още за:

OpethIan Anderson


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Trapеze 3.08.2024 07:03:51 отговори + 1 2
И на мен ми е смешно като "фенове" започнат да се правят на толкова големи разбирачи, та чак ги избива на езотерика. Пеню, ти щом си нямаш абсолютно никаква представа що за човек е Майкъл, е съвсем ясно що за фен на Opeth си. Майкъл винаги прави нещата за себе си, иначе щеше да включи гроулинг много отдавна, защото "феновете така искат" от 15 години. За мен Opeth е съвършената група, върхът в музиката и в двата си варианта. Прогресив-рок вариантът е недооценяван от хора, чиито интереси са далеч от тази музика, но като оставим настрана липсата на новаторството то първия период на групата, качеството на продукта, което ни дава Opeth е на нивото на най- големите групи в жанра. Въпрееки това през последните петнайсетина години у мен имаше усещането, че Майкъл се ограничаваше идейно. Обаче още от предишния албум усетих, че Майкъл търси нови пътища, продължава да се развива. А сега имам усещането, че вече е достигнал ново ниво, при което черпи вдъхновение отвсякъде, и от по-ранните си търсения, и от по-късното си развитие, кръгът се е завъргял и същевременно го е издигнал до едно ново ниво. Така че и аз съм невероятно любопитен, този албум има всички шансове да се окаже един от крайъгълните камъни в творчеството на Opeth. Макар че винаги ще има "разбирачи", които ще ни обясняват с каква музика си пасва гроулингът и с каква - не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 3.08.2024 09:41:12 + 2 0
Ясно ми става колко голям фен си, след като не знаеш, че името му е Микаел, а не Майкъл. Но проблемът си е твой, ти се излагаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 2.08.2024 22:11:16 отговори + 4 3
Винаги ми е забавно като започнат "фенове" да определят дали групата е искрена в звученето си. Даже знаят по-добре истината от тях...винаги!!!
Иначе...Не, новата песен на Opeth не е най-добрата им такава от (над) 15 години насам. Имат достатъчно добри и от последните им "хипарски" албуми. Просто е първата от толкова години, която след като я изслушаш, очакванията за предстоящия им албум се покачват и нямаш търпение за целия албум. И да, Opeth пак се разметъляха, но без прогонват хипарията. А и концепцията на албума също е интересна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 2.08.2024 14:24:09 отговори + 4 5
Който си мисли, че Оpeth се завръщат към progressive-death стила си - дълбоко греши. Да, на пръв поглед тази песен звучи близо до стила им преди Heritage... Но ако се заслушате по-внимателно, ще чуете, че инструментално всичко е същото като в последните няколко албума. За заблуда са добавени death metal вокали, които определено са там, защото "феновете така искат". Разпиляна композиция, недоразвита идейно. Ако искаш да си искрен, на първо място бъди искрен със себе си. Истинските почитатели няма как да излъжеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чебишов 2.08.2024 13:39:43 отговори + 3 0
Каквото създадоха от 2001 г. до 2008 г. повече едва ли ще чуем нещо подобно, а толкова ми се иска Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EldritchAbomination 2.08.2024 09:03:13 отговори + 10 0
"Той казва, че наскоро е станал любопитен за различните отношения в семействата. Разбрал е, че не винаги "кръвта вода не става". Музикантът е гледал интервю, в което е видял как цял род се обръща срещу един човек заради спор за наследство. И Akerfeldt е решил да напише песен за това."

Айде, и Akerfeldt стана фен на Жоро Игнатов и "Съдебен спор".

Не са звучали по-добре от Watershed насам. И не, не само заради връщането на death вокалите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".