Първото лайв алтърнатив парти събра 350 души в "Строежа"

4 апр 2007, 19:01 ч. 203 / 1 7
пред./следв.
На 2 април в клуб "Строежа", Студентски град, София се проведе първата алтърнатив вечер с участието на групи на живо. Партито е традиционно за клуба, но до този момент е съществувало само в диджей формат. "Alternative Night Live" събра близо 350 души, каквото бе и предварително обявеното като капацитет.
   За събитието бяха поканени групите AWAKE, ЛОРА и P.I.F. Официално "Alternative Night" стартира в 21:00 ч. с музика от пулта.
   Първи по ред в 22:30 ч. на сцената се качиха AWAKE. Групата, която от създаването си насам винаги е била в четиричленен състав, сега се появи във формация от пет души. Новият член е добре познатия на феновете на бандата китарист Александър Наков, който бе в AWAKE от самото начало, но напусна за кратко за да участва в създаването на BAD HABIT. Освен с двама китаристи, групата изненада публиката и с двама басисти. За първи път, след близо шестмесечно отсътвие от сцена, в състава се включи Мартин Евстатиев, който изпълняваше авторските парчета, а за кавър-версиите се погрижи бившият басист на P.I.F. - Емилиян Бонев. AWAKE свириха точно един час, като през първата половина заложиха на изцяло авторски плейлист, а след това прозвучаха перфектни изпълнения на песни на INCUBUS, AUDIOSLAVE, VELVET REVOLVER, STONE TEMPLE PILOTS и ALICE IN CHAINS.
   След петнадесетминутна пауза на сцената застъпиха музикантите от група ЛОРА. Това бе тяхната първа изява на софийска сцена от близо година насам. Групата създаде много настроение в рамките на полагащия й се час. Сетът на ЛОРА съдържаше седем авторски парчета, включително двете напълно нови "Недей" и "Fake", както и песни на FOO FIGHTERS, BLUR, NIRVANA, GREEN DAY и GUANO APES. ЛОРА завършиха с популярната песен "Рая", в чието изпълнение се чувстваше осезаемо мощното включване на публиката.
   "Alternative Night Live" продължи с P.I.F. Групата използва възможността, която й се предоставяше като последна по ред, за да зарадва присъстващите с двойна порция музика. Изпълненията на шестимата бяха съпроводени с много настроение и активна комуникация с публиката, като продължиха близо два часа. Често парчетата бяха удължавани с по няколко минути именно заради честите включвания на хората пред сцената. При изпълнението на "Невидимо дете" барабанистът Атанас Касабов и вокалиста Димо Стоянов изненадващо размениха своите места за да подсилят допълнително впечатляващото си сценично присъствие. P.I.F. изсвириха общо 15 песни, между които дванадесет авторски, "Alive" и "Black" на PEARL JAM и "I Feel You" на DEPECHE MODE.
   След последното лайв изпълнение, което приключи около 02:30 ч. след полунощ, партито продължи с тематична алтернативна музика, която е и принципно характерна за клуб "Строежа".
   В организацията на шоуто се включиха мениджърът на CRAVITY CO. - Георги Станев, който отговаряше за озвучаването, фронтменът на КЪЛН - Боян Кармфилов, който се грижеше за осветлението, а Огнян Кьосовски от "Graffity Studio" осъществи запис на концертната част. Съпорт оказаха и организаторът на "Seattle Night " - Ивайло Петров – Пифа и Ерол Ибрахимов от УИКЕДА. Освен аудио запис, бе осъществен и видеозапис чрез четири камери. Скоро могат да се очакват видеоматериали от "Alternative Night Live".
   Специална фотосесия бе направена от Ивайло Иванов - Ivu, нея можете да разгледате тук.

P.I.F. по време на гига си

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 7.04.2007 19:47:32 отговори + 0 0
ужасно слабо представяне. спокойно можеше да се спи на Лора и...хаха, Awake. P.I.F. уж да оправят нещата, но всъщност ги скапаха докрай. Бг-алтърнатив-ът взе да смърди на комерс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 2 5.04.2007 19:53:33 отговори + 0 0
Бе, не знам за клишетата с "хейтърството", ма тук баш си е на място. А партито беше сташно. Ако критерият е "пого" и "мелета", просто част от вас са сбъркали темата /всъщност защо им е нужно да пишат - само те си знаят/. А това, че не познавате бългаските банди, говори лошо за специалисти като вас. Хахаха... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ас 5.04.2007 10:48:13 отговори + 0 0
Ивайло Петров - Пифа - да не е Ексхуматора?? Че той откога с алтернативки се знаимава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Щъркела 5.04.2007 01:42:20 отговори + 0 0
Клишетата за "хейтърството" и те... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 5.04.2007 00:17:58 отговори + 0 0
Ей, пълно с хейтъри комплексари.
Грънджа не е на мода, сега се слуша чалга, аре в Планета
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Нострадамус 4.04.2007 23:18:13 отговори + 0 0
сега в Б-я е пораснало, живее и твори поколението, което още нее осъзнало, че грънджът умре!
да живее Кралят!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sdm_korn 4.04.2007 23:07:39 отговори + 0 0
Да бе,с тея групи е било голяма "сеч" и "екстремизъм",такива "мелета",такова "пого"
хахахахаха!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".