Скрити таланти: изненадващите хобита на любимите ни музиканти

26 юни 2024, 06:23 ч. 549 / 14 2
пред./следв.

audience

   Музиката е непреходен разрушител на бариери, който притежава способността да говори на нашите емоции и да достига до най-дълбоките струни на сърцата ни. Музикантите, създателите на тази любима форма на изкуство, често ни омагьосват с великите си изпълнения. В останалото време, когато не хипнотизират тълпите или не създават следващия си хит, тези талантливи хора водят живот, толкова разнообразен и динамичен, колкото и музиката, която създават. В тази статия ще се запознаете с необичайните хобита на някои известни музиканти и ще видите как тези занимания им служат не просто за почивка, но и подхранват творческите им инстинкти.
   Разбира се, когато музикантите не са на турне, в звукозаписното студио или не пишат следващия си голям хит, те се нуждаят от отдушник, за да се отпуснат. Някои от тях намират утеха в рисуването, други се потапят в света на спорта, а трети могат да сложат готварската престилка и да изследват кулинарното изкуство. Но има и такива, които избират по-нетрадиционни хобита - от пчеларство до астрофизика.

   Любовта на Scott Ian към покера

   Любопитен пример за музикант с нестандартно хоби е Scott Ian, съосновател и китарист на известната хеви метъл група ANTHRAX. Ian има интересно хоби, което може би не свързваме с рок звезда - той е запален играч на покер. За него синергията между музиката и добрата покер сесия не е толкова невероятна, колкото изглежда. И двете изискват остро чувство за тайминг, интуиция и способност за разчитане на ситуацията, независимо дали става въпрос за онлайн покер масата или за сцената.

   В редица интервюта Ian споделя, че покерът е повишил концентрацията му и е повлиял благоприятно на сценичните му изяви. Китаристът също така не играе само аматьорски - той е участвал в няколко професионални покер турнира, като се е състезавал с играчи от най-високо ниво. Удивително е да се види как една страст извън музикалната му кариера допълва и обогатява представянето му като музикант.

   Michael Balzary - Flea

кошер пчели


   В другия край на спектъра от хобита се намира Flea, енергичният басист на рок групата RED HOT CHILI PEPPERS. Далеч от шумния свят на рокендрола, Flea се оттегля в задния си двор, където се намира процъфтяващо пчелно семейство с над 200 000 пчели. Това необичайно хоби, както той често отбелязва, е терапевтично и успокояващо. Тихото жужене на пчелите, които работят заедно в перфектен синхрон, представлява ярък, но желан контраст с високите бас линии, с които е свикнал музикантът. Хобито му не само засилва връзката му с природата, но и служи като символично напомняне за единството и упоритата работа - черти, които могат да бъдат открити и в подхода му към музиката.

   Brian May

  Говорейки за интересни хобита, няма как да не споменем Brian May, емблематичния китарист на QUEEN. Известен с лиричните си рифове и обемната си прическа, May също така е дълбоко потопен в света на астрофизиката. Увлечението му по Космоса го кара да стане съавтор на две книги по темата и да допринесе значително за развитието на тази област. Усилията му бяха надлежно оценени, когато един астероид беше наречен на негово име - подобаваща почит за звезда, която винаги е обичала да наблюдава звездите. Това астрономическо хоби илюстрира способността на May да съчетава изкуство и наука, показвайки колко многопластови могат да бъдат интересите на един музикант.

   Чрез тези изключителни примери става ясно, че музикантите не се определят само от музиката, която създават. Интересите им, които надхвърлят границите на професията, им предлагат творчески отдушник, който влияе и оформя изкуството им по неузнаваеми начини. Мелодиите са не просто плод на музикални умения, но са оформени и от личните интереси и преживявания на творците. Ритъмът на играта на покер, хармонията в пчеларството или ефирната красота на наблюдението на звездите - всичко това отеква в музиката им, добавяйки слой дълбочина към композициите им.

   Така че следващия път, когато чуете любимата си песен си спомнете, че може да имате нещо повече от обща любов към музиката с дадения изпълнител, а именно да споделяте едно и също хоби или страст. Кой знае, любимата ви рок звезда може да се окаже следващият ви противник на масата за покер!

 

още за:

Heavy Metal


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 21.07.2024 10:04:39 отговори + 0 1
Нека добавим , че след като напусна Фейт Ноу Мор , великият , голям , грозен Джим Мартин отглеждаше.......ТИКВИ ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 26.06.2024 23:57:40 отговори + 11 0
Мейнард Джеймс Кийнан е лозар и дори има собствена марка вино.
Брус Дикинсън е фехтовач, писател и бивш авио пилот и радио водещ!
Брайън Джонсън има интереси в автомобилните състезания.
Фил Анселмо има рубрика в спортно списание, пише за бокс.
Барни Грийнуей пък списва ревюта на прог рок албуми.
За тези господа от вселената на рок музиката се сещам, иначе поздравления за статията, определено е нещо свежо! Повече такива!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".