Словенският фестивал "MetalDays" прекратява съществуването си

12 юли 2024, 13:10 ч. 660 / 5 5
пред./следв.

   Словенският фестивал "MetalDays", пряк наследник на "Metalcamp", проведе първото си издание през 2013 г. Той бе често посещаван от български фенове, а неколкократно на сцените му се изявяваха и някои родни банди. "MetalDays" направи пауза по време на пандемията от коронавируса, но се завърна с пълна сила през 2022 г. През миналото лято обаче фестивалът не се проведе заради наводнение в местността, където се състои. И така се стигна до настоящото изявление на организаторите, с което те обявяват края му.

   Цялото съобщение се разпростира върху пет уебстраници и в подробности разказва историята, концепцията и развитието на "MetalDays" и т.н. Може да го прочетете на официалния сайт на събитието. На първо място са благодарности към феновете, участвалите изпълнители, партньори, технически екипи и др. Организаторите споделят, че без всички тях фестивалът не би бил възможен.

   Основните причини за закриването на събитието са финансови. То не е могло да се възстанови след загубите в следствие от COVID-19 и миналогодишната отмяна. В последствие организаторите са предложили да продадат марката на големи промоутъри като "Live Nation", "Festival Republic", "Superstruct Entertainment" и др., както и на самостоятелни големи европейски фестивали. Но никой от тях не е проявил сериозен интерес. Така единственият изход пред "MetalDays" е да преустанови дейност.

 

metaldays festival

още за:

Metaldays


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мъглижки катър 21.07.2024 22:51:05 отговори + 1 0
Беше много хубав фест, макар че съм ходил там само веднъж и останах със страхотни впечатления и като организация и като групи. Особено при бандите имаше за всеки по нещо ( хеви, траш, дет, блек и т.н.), такова разнообразие за нещастие нямаме в БГ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr. Gore 12.07.2024 18:51:15 отговори + 3 0
Как така не се е провел през 2023? Защо пишете глупости? Може ден да е пропаднал, но фест имаше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 12.07.2024 14:56:41 отговори + 4 0
А ти къде ще ходиш, Иване? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 12.07.2024 14:39:01 отговори + 2 12
Ше си ходите на Мидалидаре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Keeper of the seven keys 13.07.2024 11:04:30 + 9 1
Ще си ходим и ще се забавляваме. А ти си стой вкъщи и си избивай комплексите из интернет страниците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".