Почина пънк легендата и продуцент Steve Albini

8 май 2024, 20:13 ч. 803 1
пред./следв.

   Легендарният пънк рок музикант, свирил с групите SHELLAC и BIG BLACK, известен и като продуцент на NIRVANA, PIXIES, PJ Harvey, Jimmy Page и Robert Plant, Steve Albini е починал вчера, 7 май, на 61 години.

   Причината за кончината му е сърдечен удар. Освен с кариерата си в музикалния бизнес Albini е извстен и с честите критики към изпълнители, които "се продават" и изоставят първоначалната си стилова насока, за да се възползват от комерсиален успех. Не само това, но Steve е отказвал и да получава авторски отчисления от продажбите на албуми, които е продуцирал.

  Още през 2004 г. Steve Albini е пресметнал, че е продуцирал над 1500 записа. Не е известно колко е нараснало числото в следващите 20 години. В музикалните среди често са споменавали, че легендарният продуцент "живее в студиото". За съжаление, той вече не е сред нас... През 2008 г. Steve Albini гостува в България с SHELLAC.

 

steve albini

още за:

Steve Albini
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


:-( 9.05.2024 09:42:58 отговори + 1 0
R.I.Р. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".