ТДК с видеоклип към своя версия на старата градска песен "Бели Ружи"

27 юни 2024, 16:47 ч. 339 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Пловдивската авангардна драг-метъл група ТДК публикува видеоклип към новата си песен “Бели Ружи”. В музикално отношение песента е интерпретация на популярната песен от градския фолклор. За идеята на песента и видеото към нея групата споделя следното:

“В разстоянието от една мисловна точка до друга се роди идеята, че хубавата музика не е за щастливи хора. "Бели Ружи" е нашата ода към извора, за който от толкова време пеем. Тя представя бялото като опасност, а действителността като стадий на чакане. Чакане на осъзнатото неизбежно действие, което сами сме си избрали да ни се случи. Пасивността като флаг, спонтанността като форма зад дебело едностранно огледало, безсилието като почва за бъдещ яд. За съжаление много от въпросите, които сме си задавали ще останат завинаги без отговор, защото техният адресат е невъзможен. Той е по природа грешен и неосъществим. Отначало и завинаги.”

Следващите концерти на ТДК са:
27.07 Hills of Rock - Пловдив
15.08 - Fekete Zaj - Дьондьош, Унгария

Видеото е финансирано по програма на Национален фонд Култура “Дебюти” 2022.

 

група ТДК

още за:

Тдк


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Yasho 28.06.2024 10:36:20 отговори + 10 3
Само като прочетох брътвежа в анонса и ми призля. То бива постмодерност, ама това не се търпи. Дано се намерят по-интелигентни индивиди да го оценят! Аз не съумявам, простете! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 28.06.2024 17:08:54 + 1 4
намират се споко, последните им концерти се пукат по шевовете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlindSorrow 28.06.2024 23:11:13 + 1 4
Ние феновете на ТДК сме на друго ниво. Слушай си там сабатон и обратен ефект или епизод и остави интелигентната музика на интелигентните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокаляк 29.06.2024 19:52:53 + 2 0
Това ако е интелигентна музика, аз верно ще взема да стана фен на сабатон, обратен ефект и епизод, въпреки че доста трудно ги понасям тези групи... И все пак хората, които не харесваме група ТДК, имаме право на мнение, нали, дори и да сме от долната земя... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уак Зайлд 28.06.2024 09:54:30 отговори + 2 0
Не харесвам всичко от ТДК. Този клип, и песента са просто уникални обаче. Депресивно-тежки и абсолютно оригинални. Без jump-scares на Mr Bungle, но може би като Tomahawk. Не знам. Може и да греша или да не съм разбрал, но такава артистична безнадеждност има тук, че сякаш те отвява 20 години назад. Благодаря за споделянето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".