Албумът на DEEP PURPLE "=1" е Номер 1 в класациите на три държави

3 авг 2024, 11:21 ч. 949 / 46 6
пред./следв.

   Британските "рок динозаври" DEEP PURPLE, които гостуваха отново в България през миналия месец на фестивала "Midalidare Rock 2024", издадоха 23-ия си студиен албум "=1" на 19 юли чрез "earMUSIC". Заглавието на творбата "символизира идеята, че в свят, който става все по-сложен, всичко в крайна сметка се опростява до една единствена, обединена същност. Всичко е равно на едно".

    И така, дискът е Номер 1 в класациите на Германия, Швеция и и Швейцария. В първата държава това е десети запис на DEEP PURPLE от 1970 г. насам, който оглавява чарта. В още 20 (!) страни дискът е в Топ 10. В родното на групата Обединено Кралство "=1" е на 12-а позиция. В "Top Albums Sales" на САЩ албумът е на 19-о място. Вижте данните за всички държави:

 

deep pruple equals one chart positions

deep purple ian gillan

още за:

Deep Purple


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MetalHeadbanger 4.08.2024 22:27:32 отговори + 19 3
Deep Purple не са точно моята група но,че са една от важните за развитието на Рок музиката като цяло е неоспорим факт.Те са вдъхновили много други банди...А те съответно други...За мен това е "родовата" връзка в нашата музика...И дори да се стигне до най-екстремните течения и стилове в метъл музиката...Но началото е...Без него нямаше да има и настояще,че и бъдеще...Няма стари и млади банди и творци...А можещи да творят и да оставят диря в света на изкуството и такива които са модни трендове но и сезонни "герои"...
Някои наши "специалисти" казват за банди от тази епоха,че били пенсии,старци...Ами тогава феновете които са на тяхната възраст и посещават концерти и фестивали на които свирят и доста по-млади групи и се кефят какви са...И те ли да не ходят на тези събития?...Понеже са старци,пенсионери...Стига глупости...
Както има важни и влиятелни артисти така има и отдадени фенове и такива които просто са маса...Дори аморфна такава...
Респект и Поклон за цялото творчество и оказаното влияние от/към Deep Purple...А и към цялото поколения банди и творци от тази епоха...Никои не са вечни...Но стойностното изкуство винаги ще бъде...Важното е да има душа,сърце и живот в отдадеността към изкуството...Другото е излишна суета...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 4.08.2024 23:10:35 + 18 3
...И да добавя,че те са една от първите банди ако не и първата при която класическата и рок музиката си подават ръка и правят една цялост която е всеобхватна и иновативна...А "дуелите" и надсвирванията между Джон Лорд и Ричи Блекмор...Нима не са зародиша на прогресив метъла...Да мислим в посока едни Dream Theater...едни късни Opeth...А относно перфектната симбиоза между класическата музика и рока...Като слушаме едни Dimmu Borgir,Therion....от средните им периоди до наши дни да си зададем въпроса дали случайно го няма влиянието и на Deep Purple в чисто композиционен аспект...Всичко си има причина...В изкуството дори е карма...Вълшебно препускане и отдаване... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfasf 5.08.2024 11:04:49 + 3 8
какво плямпа брото? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 5.08.2024 11:15:05 + 2 9
ХетълМедбенгър със сигурност не е с всичкия си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Keeper of the seven keys 4.08.2024 14:20:04 отговори + 15 0
Друго си е местния комплексиран пубер след малко да се покаже и да каже на германци, швейцарци и шведи, че те нищо не разбират от музика и мениджмънт. Какви държави пък са тея... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 3.08.2024 13:28:26 отговори + 30 4
Как беше, "само в България канят едни и същи стари групи"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".