Burton C. Bell си спомня отново преживяването си като статист във видеото на NIRVANA "Smells Like Teen Spirit"

19 юли 2024, 10:41 ч. 500 / 4 4
пред./следв.

   Участието на бившия вокалист на FEAR FACTORY Burton C. Bell като статист във видеото към класическия хит с платинен статус на NIRVANA от 1991 г. "Smells Like Teen Spirit" не е новина. Но сега певецът публикува в социалните мрежи по-подробен разказ за преживяването си преди 33 години. Ето какви са спомените му:

В края на пролетта на 1991 г. започнах да работя в отдела за доставки на "NaNa", дистрибутор на "Doc Marten's" в Санта Моника, където разтоварвах камиони, пълни с "Doc's", които трябваше да бъдат разопаковани, инвентаризирани и отново опаковани, за да бъдат изпратени до пънк/рок магазините в цялата страна.

Един приятел, с когото работех, Kirk [Canning], беше служител там. Той беше женен за Dee, барабанистката на L7, която работеше в главния офис.

През юни 1991 г. Kirk имаше предварително касета с новозаписания албум на NIRVANA, който все още не беше издаден. Kirk свири на виолончело в песента "Something in the Way". Пускахме този албум всеки ден в продължение на два месеца и аз го обожавах.

На 15 август NIRVANA направиха концерт в "The Roxy" на булевард "Sunset". Аз не успях да отида на концерта, защото имах репетиция с новата ми група FEAR FACTORY, но двамата ми съквартиранти отидоха. По време на концерта NIRVANA са раздали листовки на публиката, които бяха "покана" за снимките на видеоклипа им в Кълвър Сити на 17-и.

В деня на снимките моите двама съквартиранти, друг приятел и аз отидохме до Кълвър Сити за снимките на видеоклип за песен, наречена "Smells Like Teen Spirit".

За снимките на видеото се появиха около 40 души, включително моят приятел и басист Tony Baumeister. Режисьорът ни накара да седнем на един подиум в студиото, а групата свиреше пред нас. Режисьорът ни инструктира да гледаме отегчено.

Аз и приятелите ми знаехме песента доста добре, но останалата част от публиката не я знаеше. Слушането на песента отново и отново стана заразително. Режисьорът изгуби контрол над тълпата и настъпи хаос. Повечето снимки на тълпата бяха непланирани.

Всички, които се появиха, бяха във видеото.

След снимките на тълпата беше сервиран "обяд" и всички се запознаваха навън с групата, докато ядяха сандвичи с ръце с Kurt Cobain и Krist Novoselic.

Спомням си как разговарях с новия им барабанист Dave Grohl.
Казах му как ми се струваше смешно, че има надпис "Chaka" на комплекта си барабани, защото "Chaka" беше плодовит графити художник в Лос Анджелис по това време. Надписите му можеха да се видят от Венеция [Калифорния] до Холивуд. Той нямаше представа за това.

Виждам се съвсем за кратко четири пъти във видеото. За малко е, но това съм аз.

Имам дълга, руса коса, облечен съм с бяла тениска.

 

burton c. bell



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 20.07.2024 11:19:39 отговори + 2 2
Пишете и за връзката на великия художник Йеронимус БОШ и Металика ! За историята на Untill It Sleeps ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 19.07.2024 14:58:59 отговори + 7 0
Всеизвестна е тази история, но никога не е била разказвана в подробности. Няколко дни по-рано, Бел разказа, как е бил на обложката на Sliver/Dive. Това са много ценни истории, пък кой какво иска да ги приказва... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Oxoboxo 19.07.2024 10:50:41 отговори + 7 13
Много голям праз! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 19.07.2024 13:33:04 + 11 7
Снимай се ти в Smells Like... и стани вокал на Fear Factory. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".