CLAN OF XYMOX отново в София на 21 март 2025 г.

25 сеп 2024, 11:06 ч. 105 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Холандските готик класици Clan Of Xymox се завръщат в София за концерт на 21.03.2025.

Clan Of Xymox или Xymox са считани за пионери на darkwave жанра. През 1985 г. независимият лейбъл 4AD издава едноименния, дебютен албум Clan Of Xymox и групата е поканена да открива за Dead Can Dance. Следващите четири декади - концерти, албуми, търсения, релокация - превръщат Clan Of Xymox в една от най-влиятелните групи в готик и darkwave културата.

Ronny Moorings - основател и единствен постоянен член на групата, намира начин да е актуален и с новите поколения артисти и публика. Exodus е новия 18 албум на групата. Третира мрачните теми за мъките и гнева от войната, безпътицата на света и ни кара да танцуваме за да продължим напред.

Специален гост на концерта в София са гръцките dark/cold wave минималисти Selofan, чиято борба с рак на гърдата отложи на два пъти дебюта им пред българска публика.

Събитието е в Sofia Live Club, билети ще намерите в системата на ePayGo.

 

clan of xymox



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".