David Draiman сложи автографи на снаряди на израелската армия и написа "F*ck Hamas"

4 юли 2024, 08:35 ч. 592 16
пред./следв.

   Фронтменът на мултиплатинената американска метъл банда DISTURBED David Draiman има дълга история с подкрепа на Ирзаел в конфликтите му с палестинците и съседните и др. арабски държави. Според някои, обаче този път музикантът е стигнал твърде далеч...

   През миналия месец той посети Израел, срещна се жертви и роднини на жертви на атаките на "Хамас" от октомври 2023 г., както и прекара известно време с израелската армия, наречена Израелски отбранителни сили (ИДФ). Тогава той е заснет да слага автографи на артилерийски снаряди, както и надпис Fuck Hamas.

   Реакциите в социалните мрежи не закъсняха и, разбира се, те са полярни. Много фенове подкрепят, а много и критикуват Draiman за неговото поведение. Певецът е обвинен, че оказва подкрепа на военни действия, които потенциално могат да засегнат невинни цивилни граждани. Не само това, но и David бива заклеймяван като цяло като поддръжник на войната.

 

david draiman signs artillery shells of israel army



Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


............. 5.07.2024 13:42:56 отговори + 12 6
По-малко политика, повече музика, Дреймане Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 5.07.2024 13:51:46 + 11 12
Бре, тоз' Дрейман. Не е питал някакъв български многоточковец преди да слага автографи по снаряди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цезар 5.07.2024 13:23:31 отговори + 9 9
Оставяйки настрана самата война, разбирам, че Дрейман се чувства гневен, но според мен с това си действие той просто ще си окаля името. Неслучайно огромното мнозинство от великите изпълнители и хора на изкуството, които светът помни, са такива с ясни антивоенни позиции. То даже Metallica преди години забраниха на американските военни да ползват музиката им за измъчването на военнопленници. Дрейман след години може и да се срамува от тази си постъпка. Ако ли пък не, жалко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the rock is cookin 5.07.2024 00:15:15 отговори + 5 1
Това не е много либерално, все пак най-големите лефтисти в туитър са с флагове на Палестина и с предпочитаните местоимения. Дрейман не би искал такива врагове, ще го канселират. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цезар 4.07.2024 22:47:27 отговори + 10 10
Да се твърди, че само Хамас са виновни в цялата история, е несериозно. Да, те са терористи, но и действията на Израел както в тази война, така и в цялата му история са си геноцид над палестинците отвсякъде. Реално Израел е създаден, като част от днешните му територии са изконни палестински и ливански земи. Между другото, Ливан в наши дни е една от по-демократичните страни в региона. Както и да е, показателно в случая е, че редица страни като Испания, Нидерландия, Норвегия, Колумбия и др. по един или друг начин се застъпиха за Палестина. Дори и САЩ отказаха да целунат ^^^^^^^ на Израел този път, колкото и да го подкрепят по принцип. Няма какво да се лъжем - в исторически план евреите често изнагляват, смятайки, че целият свят им е длъжен заради Холокоста. Имам една новина за тях: Холокостът е престъпление срещу човечеството като цяло, не само срещу евреите. Там са били избивани хора от всякакви етноси и раси, с всякаква сексуална ориентация и с най-различни характерни черти, вариращи от просто необичайни до откровени недъзи. И евреите си го присвояват като престъпление единствено срещу тях. Да, ама не е така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 5.07.2024 03:29:45 + 8 8
Никакъв Цезар не си ти
"Реално Израел е създаден, като част от днешните му територии са изконни палестински и ливански земи"
Когато не помня кой римски император (цезар) потушава поредното въстание в Израел - той разселва много юдеи по други места и сменя името на държавата им. Сменя го на... Палестина. Настоящите "палестинци" си го присвояват мисля някъде през 20 век. Те са си араби. Но такива араби, които никоя от другите арабски държави не иска да приюти......
Ливан пък е създаден също през 20 век. Териториите му са изконни за поне 20 различни местни народности и етноси.

Малко бъркаш за Холокоста. Естествено, не са загинали само евреи, но все пак те са огромното мнозинство. Избиването на хора с недъзи се случва преди това и отделно действие. Него го прекратяват заради силна опозиция и от Църквата, и от общественото мнение като цяло.
Не можеш да кажеш, че някой си "присвоява" геноцид, ако 90% и повече от загиналите в него хора са от неговата народност.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.07.2024 16:35:23 + 6 7
Цитат:
Да се твърди, че само Хамас са виновни в цялата история, е несериозно.
---
Затова и никой не го твърди. Никой и не отрича зверствата на ИДФ, обаче може би няма да е зле да прочетеш хартата на Хамас от 1988 година, където се казва, че джихад срещу евреите е дълг на всеки мюсюлманин.
По-късно ревизират въпросната харта, за да не става дума за евреи, а за ционисти, обаче посланието и целите на Хамас са ясни.

Дейвид Дреймън е евреин и не за първи път изразява открита подкрепа към Израел. Кажи ми - дали той трябва да прелива от любов към Хамас?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пецо 4.07.2024 17:56:29 отговори + 17 26
Що не отиде на фронта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стронций84 4.07.2024 20:57:35 + 21 16
Той е на "фронта". Когато се биеш с терористи, които имат партизанска тактика, фронт няма. Ти вероятно си Резидента Рубльов, че ръсиш такива "гениални мисли". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 4.07.2024 22:27:22 + 17 9
A ти? Пудинг те чака с нетърпение, а Митрофанова ще ти закичи орден! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 4.07.2024 11:40:27 отговори + 13 23
"Потенциално могат да засегнат" - то си има и снимки, как тоя потенциал се е разгърнал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 4.07.2024 11:44:52 + 22 17
Глупости, рашистче. Айде на бас, че няма такива снимки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 4.07.2024 09:49:38 отговори + 25 19
Браво Дейв, браво Дрейман!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 4.07.2024 08:44:40 отговори + 18 10
А Хамас отговорили ли са със снаряди, автографирани от някой техен Азис, на които пише Хахала Бахала? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цезар 5.07.2024 13:16:16 + 10 16
Смешен си. Скрий се с произраелската си, протерористична, псевдоисторическа и модернолиберална реторика обратно в дупката, от която си изпълзял. А в нацистките лагери в Германия и не само - хърватите например позволяват на немците да отворят такива на тяхна територия - са избивани и поляци, сърби, цигани, войници от афроамерикански произход, джуджета, както и необичайно високи хора, хомосексуалисти и мн. др. и това е продължило в хода на цялата война. Другите ти ционистки глупости не заслужават коментар. За цивилизования свят действията на Израел в момента са тероризъм в не по-малка степен от тези на Хамас. Само дето Израел действа като терористична групировка от много по-голям мащаб. Другото е модерна пропаганда, което вече дори и все повече хора в САЩ виждат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 6.07.2024 23:29:38 + 0 0
Жалък смешник си ти. ПатрЕотче, поддържащо "традиционните християнски ценности", което заема страната на арабески мюсюлмани при конфликт с народа на Иисус. Отивай си във ватнишката сибирска оркска дупка, от която ти си изпълзял.
Понеже нямаш доводи - можеш само да плюеш.
Каквото и да са "позволявали" хърватите в техните лагери това е няма и 1% от общото.
Ти сигурно под "цивилизован" свят разбираш Рашистан, КНДР, Иран и Еритрея. Знаеш какво виждат хората в САЩ колкото знаеш и колко е висока подметката на чепика на Путлер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".