GOJIRA издадоха като сингъл песента, която изпълниха на откриването на Олимпийските игри в Париж

31 авг 2024, 08:27 ч. 557 / 268 4
пред./следв.

   Екстремната френска метъл група GOJIRA се появи изненадващо на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли. Бандата изпълни своя версия на популярната революционна песен от 18 век "Ah! Ca Ira" с участието на оперната певица Марина Виоти и с актьорски състав, показващ обезглавената фигура на кралица Мария-Антоанета. Всичко това се случи в сграда, която е служила като затвор по време на Френската революция и където Мария-Антоанета е била държана преди екзекуцията си.

   Парчето на GOJIRA е със заглавие "Mea Culpa" и сега излиза и като сингъл. Може да го слушате онлайн чрез плейъра по-долу.

   Както се досещате, веднага след впечатляващото изпълнение при откриването на Игрите, последваха обвинения към GOJIRA в "сатанизъм". Музикантите дори опровергаха публично някои от тях и уточниха очевидното - че просто създават изкуство.

 

gojira opening paris 2024 olympics

още за:

GojiraMarina Viotti


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Изкуствовед 1.09.2024 21:46:48 отговори + 0 6
Голямо изкуство. Арт направо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 31.08.2024 18:39:21 отговори + 4 22
Меко е да се каже, че това е и бездарно, и музиката е само на някого в болните фантазии. А за пародията в Париж няма какво да се коментира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 31.08.2024 20:26:58 + 10 3
А в твоите болни фантазии сигурно е Сибир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 31.08.2024 13:13:50 отговори + 17 1
Супер звучене! Това наистина беше най-доброто от откриването! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".