JUDAS PRIEST пуснаха лайв видеото "Panic Attack" от миналото и през България турне

12 авг 2024, 08:19 ч. 703 / 25 14
пред./следв.

   По-долу може да гледате онлайн новото концертно видео на британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST "Panic Attack".

   Това е първото парче от актуалния албум на група "Invincible Shield" (2023). Турнето за промоцията на творбата премина и през България на 19 юли и именно с тази песен бе открит и концертът. Дали има кадри от "Арена София", където свириха Rob Halford и компания, е трудно да се прецени.

   Видеото се появява месец преди началото на северноамериканската обиколка на JUDAS PRIEST със SABATON. Тя започва на 13 септември.

 

judas priest

още за:

Judas Priest


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


даскал 14.08.2024 10:50:35 отговори + 9 1
Когато се прави официален запис със или без видео - звукът се взима от пулта, а не с микрофон от залата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!?!?!? 14.08.2024 15:38:36 + 1 8
Ахъ. А той от пулта излиза директно от студиото. Не е през микрофоните на китари, барабани, вокал и т.н.
И акустиката хич не влияе. Ама хич,
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 14.08.2024 16:10:12 + 6 1
Наистина ли си толкова бос? Микрофони на китари? Сериозно? Микрофони може да има единствено на акустични китари. Всеки електрически инструмент минава през пулта. Гласът на вокалистите от микрофоните, които са на сантиметри от тях - отива в пулта преди да се разпредели по тонколоните. Акустиката влияе на това, което излиза от тонколоните. Не на това което влиза от един-няколко микрофона, а още по-малко на електрическите инструменти. Преди да навлязат безжичните технологии как беше? Ел. китари са с кабел, който влиза в пулта. И на тези кабели ли "акустиката влияеше"

На едно търсене разстояние е отговорът, ако не знаеш:

How are live albums made?
They often employ multitrack recording direct from the stage sound system (rather than microphones placed among the audience), and can employ additional manipulation and effects during post-production to enhance the quality of the recording. Live albums also sometimes contain a new studio track.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 14.08.2024 18:56:16 + 5 1
Ел. китари са с кабел, който влиза в пулта.
---

Не е баш така. Доста групи, особено по-дърти, все още държат да свирят с истински усилватели, от които звукът се улавя с микрофон, който влиза в пулта.

В последните години обаче се налага практиката китарата да се ръгне в моделиращ процесор от сорта на Axe-FX или Kemper Profiler, който пък изпраща имитация на усилвател в пулта.

При всички положения обаче записаният звук, независимо откъде идва, ще бъде обработен от професионален тонрежисьор, преди да бъде използван за официален клип. Така че да, !?!?!?, излиза директно от студиото.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!?!?!? 15.08.2024 11:13:17 + 2 6
Даскалеееее, даскале....
За това ли толкова неуки ученици илзизат от училищата?
Викаш той микрофона си знае и хваща само гласа на вокала. Нали? Не и околния шум, който е в пъти по силен от гласа на вокала.
Абе къде ви изравят такива. Лошото е, че учите и деца, дано да не са моите...
Това което прави китарата електрическа е кабела нали? А не онова което се монтира под струните, я ми обясни принципа на работа, дали не е като на микрофона?
Ако беше така както казваш базирайки се на повърхностните ти знания за акустика и т.н. музикантите нямаше да записват в студия албумите си а в тенекиени бараки, стил арена Кънтеец.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 15.08.2024 14:26:52 + 6 2
Феникс, цитирай в пълнота, когато две изречения са в пряка връзка. Казал съм:
"Преди да навлязат безжичните технологии как беше? Ел. китари са с кабел, който влиза в пулта."
Казваш доста групи свирят с микрофони на усилвателите. Колко доста? Броил ли си ги? Как?
Понеже говорим за Джудас - изгледах всички снимки от концерта в Арената. Единствено и само най-младият - Ричи Фолкнър е с кабел на китарата. И Йън Хил, и Анди Снийп са с безжични устройства.

---------------

Препинателните знаци, ти ми кажи! Ти си излязъл такъв. Тотална глупости си измътил - "микрофона си знае и хваща само гласа на вокала. Нали? Не и околния шум, който е в пъти по силен от гласа на вокала". Хахахахаха!!!!
Ако микрофонът хващаше пъти по-силния околен шум - ти какво щеше да чуваш от колоните? Всеки микрофон има ограничен обхват. Няма микрофон, който да хване шум от другия край на залата. Дори и от средата, че и от първите редове не може. Микрофоните на вокалистите са със съвсем ограничен обхват - сантиметри. Да си видял някой да пее или говори на публиката на един метър от микрофона? Дори и на половин.
Къде съм казал, че кабелът прави китарата електрическа? Посочи ми! А ти дрънкал ли си на електрическа китара без усилвател да видиш какво се чува? Все едно дрънкаш на простор за пране.
90% от групите вече са с безжични и микрофони и инструменти. Всичко от там се предава директно на пулта и от там отива в колоните. Концертните записи се правят от пулта. Никакъв околен шум не влияе по никакъв начин. Даже и на тези групи, които са с микрофони на усилвателите, шумът не влияе.
А съвременните микрофони са с технологии и усъвършенствана електроника за изчистване на основни звук, за който са предназначени.

И да се върнем на Джудас - Ричи е с кабел на китарата, който не знаем къде отива, това не се вижда на снимките. Може и в пулта да отива. Йън и Анди са с безжични устройства на китарите. Няма никакво значение околната акустика.

Няма и никакъв проблем студио да е в тенекиена барака. Има студия в бараки. Особено в България. А изолацията в помещението на студиото пази от близките шумове, не от шумове от отсрещната улица.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 15.08.2024 15:50:37 + 7 0
!?!?!?, доста бъркаш понятията.

1. Това, че ти си чувал кънтене в залата, не значи, че го е имало навсякъде. На този концерт на Judas Priest не бях, понеже ми идваха твърде много събития. Бях обаче на предишния в същата зала - две и петнайсета, когато първата група беше Helloween. Тогава се курдисах точно пред озвучителния пулт. Кънтене там нямаше и звукът беше кристален. В толкова голяма зала на различни места се чува различно.

2. Както вече споменах, след записването звукът задължително е бил обработен в професионално студио. Има предостатъчно способи да бъде изчистен. Това е толкова очевидно, че не знам защо изобщо трябва да бъде споменавано, обаче явно трябва.

Ти да не мислиш, че за професионален концертен запис просто хвърлят един микрофон на случайно място в залата и после пускат звука без допълнителна обработка?

Даскале, как действат Judas Priest не знам. Гледал съм ги два пъти на живо, но не съм обръщал внимание как са им поставени усилвателите. Само че свиря на няколко инструмента. Мисля, че имам някакво понятие. Сигналът от електрическата китара не отива директно в пулта. За да става за слушане, трябва да мине или през истински усилвател и говорител, или през софтуерна имитация на съответните неща. В интерфейса на моделиращия процесор, който използвам аз за китарата и баса, има настройки за това каква позиция на микрофона спрямо говорителя да се имитира. За това си има причина.

Иначе, кои групи какво правят не знам. Deep Purple, примерно, улавят звука от усилвателите с микрофони, които отиват в пулта. Тук се вижда:
https://www.youtube.com/watch?v=LQPX-3UiJDA
За Judas Priest не мога да преценя, понеже имат прекалено много декори по сцената и усилвателите са скрити. А и ме мързи да проверявам сега.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 15.08.2024 16:38:39 + 6 1
Феникс, имаш предимство. Аз не свиря на инструменти. Но съм бил на много концерти. И отдавна ми прави впечатление, че на повечето кабели на иструментите, че даже и на микрофоните, няма.
В по-отминали времена съм виждал съм и китаристи/басисти да си плъгват кабела на китарите в някакво устройство на сцената, което определено не е усилвател. Не и такъв, който е с тонколона, до която да трябва да сложиш микрофон. Сигурно има техника, която ти позволява и кабел да вкараш в някаква джаджа, да мине през, бил той механичен или софтуерен, усилвател и да отиде в пулта.
Но това не е от особено значение. При всички случаи вокалистът пее в микрофон. И той праща към пулта достатъчно изолиран глас, който се пуска в колоните.
Може публиката в залата да е чувала буквално нищо, но групата да извади от съответния концерт брилянтен лайв запис.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!?!?!? 16.08.2024 14:04:52 + 5 3
Да се спори със стена, радио и даскал е напълно загубено време и енергия.
Понеже упорито копаеш дъното ще ти напиша нещо белким спреш да си представяш света според ограничените си представи, свързани само с правилното поставяне на препинателни знаци. Препинателните знаци, драги са нищо. Преценявайки хората около теб само по това... Сещаш се нали, за какво говори това?
1. Отвори техническата документация на който и да е микрофон и намери къде е описан параметър обхват. Да, честотен обхват има като параметър, Което за хора като теб които не правят разлика между ток и напрежение, най вероятно ще кажеш, ей го на. Има още дъно за копаене.
2. Технологията по която сигнала стига до пулта няма нищо общо с това какво регистрира като вибрации един микрофон. Дали е с кабел, дали ще е безжично- някаква честотна модулация или микрофон с цифров изход и предаване на данните по цифров канал е все тая. Чушките и доматите като ги купиш от пазара няма никакво значение как ще ги занесеш до масата, дали в торба, дали в дисаги, самосвал и т.н. Крайния ефект е все пристигат на местоназначението си.

3. Съществуват начини и алгоритми за обработка на сигнлите с DSP, които позвооляват да се регистрира околния шум, и да се оставят само разликите - демек това което вокала пее на микрофона. Но трябват много микрофони и сериозна математика след това.
4. Вокалиста пее до микрофона заради понятието акустика, а не защото някой си даскал е решил, че микрофона имал бил обхват на приемане. Има параметър чуствителност, който заедно с предусилвателя, корекцията и времезакъснението и акустиката наоколо ти дава точно това вокала да трябва да пее точно на микрофона. Защото в противен случай може и да повредиш слуха на хората наоколо, в някой случай необратимо. Жокер - акустична обратна връзка, самовъзбуждане. Решава се с вкарване на времезакъснения, или изместване на целия честотен спектър с напремер 10Hz. Тоест това което излезе през тонколоните и да го хване микрофона - няма как да се усили и изпадне в резонанс.
5. Кънтене - ехо, Ехото е отражение на основния сигнал от някаква повърхност, скоростта на звука във въздух не е особенно голяма, човешкото ухо съвсем спокойно регистрира разлики във времето с милисекунди. Как си мислиш, че с две уши на 20см едно от друго определяме посоката от която идва звука? Това, че до пулта не си чувал ехото в залата не означава, че го няма. Просто е, Основния сигнал е с такава сила, че ти не чуваш ехото. Но това не значи, че го няма. Да евентуално не чуваш освен ехото и как някой на 3м от теб крещи, оня зад теб се уригва и тонрежисьора как пърди звучно щото е ял боб. Всичко това е не заради това, че тези звуци ги няма, а че слуховия ти апарат е претоварен с друго.

.... Изобщо какво ли се занимавам да обяснявам на поредния запетайкажия, научил само и единствено къде да слага правиилно запетайки и удивителни. Приятно копаене на дъното ти желая, но много те моля като си в училището където преподаваш преподаай си положението на запетайките и удивителните и нищо друго. Защото учейки децата на глупости им нанасяш щета вместо да им показваш кое какво е...
.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 22.08.2024 10:44:18 + 0 0
Ти си ГЕНИЙ! Скъсал си се да преписваш някакви характеристики, които не разбираш. И които единствено и само доказват, че нещата са така, както аз ти казвам. Такъв автогол си вкара, какъвто и на световни първенства не се е виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!?!?!? 14.08.2024 10:41:13 отговори + 5 7
Абсурд това да е арена кънтееец(от кънтене). Звука няма нищо общо с това което слушахме.
Дядо ти Халфорд се чуваше поне 7 пъти един след друг от различни посоки....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ohoboho 13.08.2024 20:21:12 отговори + 8 0
Като се замисли човек, че това може да им е и последният концерт в БГ... тъжно ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 12.08.2024 10:01:09 отговори + 10 0
Хем ми прилича на Арена Армеец, хем не съм сигурен...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 12.08.2024 08:38:23 отговори + 14 0
Думите са малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".