На 18 септември стартира "Ново музикално училище - България"

15 сеп 2006, 09:49 ч. 374 / 1 4
пред./следв.
На 18 септември 2006 г. стартира своята дейност "Ново музикално училище - България", което ще предложи на любителите на музиката нова форма на обучение на различни музикални инструменти. Това обявиха вчера на пресконференция в клуб "3 уши" основателите на формацията Цветан Георгиев (изпълнителен директор) и Мартин Иванов (програмен директор). Учебните занятия ще се провеждат в сградата на читалище "Петър Берон" на бул. Витоша 109. "Ново музикално училище - България" предлага нова форма на обучение по музика - "майсторство без усилия", насочено към всеки, без ограничение във възрастта, възможностите, заложбите и степента на подготовка. Това е най-новият прогресивен метод на известния американски пианист, педагог и композитор Кени Уорнър за премахване на притеснението, резервите и бариерите към истинското творчество. Сред учителите в "Ново музикално училище - България" са Етиен Леви, Стоян Кюркчийски, Ангел Димитров. Училището предлага и възможност да се сформират любителски групи от ученици, които искат да свирят на даден инструмент и да си имат свой състав, сподели Мартин Иванов. След успешно завършено обучение, тези групи ще бъдат подпомогнати с осигуряване на професионални ангажименти за различни публични изяви - участия във фестивали и концерти, изпълнения в клубове.
   В училището ще се предлагат следните курсове на обучение:
• Джаз/поп хармония - това е уникален метод, който се занимава не само с хармонията, но и с нейната връзка с ритъма и мелодията.
• Аранжиране и композиране - курсът обхваща методи, техники и похвати при аранжирането и композирането на музикален материал в разнообразни стилове от малки състави до големи оркестри.
• Ансамбли и групи - учениците ще имат възможност да участват в различни групи и ансамбли, сформирани в зависимост от нивото и стиловата ориентация на участниците.
• Поп и джаз пеене - упражнения за дишане, артикулационни упражнения, вокали и звукоизвличане, и други.
• Етно-рок китара - включва обучение на начинаещи и напреднали китаристи. • Джаз-поп пиано - въведение и импровизация.
• Джаз-поп китара
• Бас китара - курсът е съобразен със съвременните изисквания към инструменталиста и набляга върху техническото му усъвършенстване.
• Барабани - предлага индивидуален подход към учениците.
• Синтезатор-групово обучение за деца - запознаване с музиката и нейните различни форми, стилове, най-обща история. Предизвикване на интерес с помоща на различни задачи, игри, любими песни за деца.
• Класическо пиано - обучава по системата на прочутия български педагог - проф. Андрей Стоянов, обогатена с най-съвременни изисквания на клавирната методика.
• Музикална детска градина - обучават се деца на възраст от 3 до 7 годишна възраст. Обучението включва вокално пеене, музикална ритмика и ластика, както и запознаване с музикални инструменти.
   За повече информация - www.nsmb-bg.com.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fanatik Priest 15.09.2006 22:15:14 отговори + 0 0
хъх брей - за мене е малко късно вече, ама кат ми се народят дечица ще ги водя там да са учат да знаят , щото нема нищо лошо човек да разбира от изкуство.
А наистина - защо това не е на първа страница по вестниците и главна новина по телевизията? Е тва е брат ми Чалгария - селяния до шия и патаклама до ****.

You Rock! ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.09.2006 16:05:10 отговори + 0 0
Искам обучение по метъл! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ted 15.09.2006 13:25:39 отговори + 0 0
ааааааа това е супер яко!!!! и без това се чудех къде да започвам курсове по китара Браво хора!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Агентът-Провокатор 15.09.2006 11:27:15 отговори + 0 0
Браво на пичовете и за добрата идея, и за реализирането й! Браво и на Про-Рок за отразяването й! Другите медии спят ли?! Само ни заливат с гадни новини.
Започва да ме обзема ентусиазъм "старите чанти" в махалата да си заформиме една любителска групичка, читалището и без това ни е близо...(шегичка)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".