Национално рок училище край Сливен на 9-11 юни

20 май 2006, 09:34 ч. 196 / 1 12
пред./следв.
В периода 9-11 юни в Националният природен парк "Карандила" край Сливен ще се проведе първото по рода си "Рок училище" или по друг начин казано "Национален фестивал на ученическите рок и поп състави". Идеята е да се даде възможност за изява на голяма сцена и пред публика на музиканти и изпълнители в ученическа възраст на непрофесионално ниво. Инициатор на мероприятието е Община Сливен и то се провежда под патронажа на кмета г-н Йордан Лечков. Целта е да се даде възможност за творческа изява и развитие на таланта на участниците в ученическите поп и рок-групи и популяризиране на тяхното творчество. Както и ангажиране на младите хора в културния процес не само като потребители, но и като преки участници в създаването на музикален продукт.
   Събитието ще се проведе в две части - конкурсна и фестивална.
    Във фестивалната част ще вземат участие GRAVITY CO., УИКЕДА и AУЬНЕ . Част от членовете на групите ще бъдат включени и като жури в конкурсната програма, както и в организирания уъркшоп.
   В конкурсната програма ще вземат участие 30 групи, избрани чрез предварителен кастинг. Възрастовата граница на участниците е между 14-19 години. В регламента обаче се позволява също един от членовете на всяка група да бъде на възраст до 22 години. Всяка група ще изпълни на сцената по три песни с общо времетраене 15 минути, като задължително условие е едната от тях да бъде авторска.
    Желаещите да вземат участие в конкурсната програма трябва да изпратят до община Сливен аудиозапис на две песни в тяхно изпълнение, направен в домашни условия. Задължително е поне една от композициите да бъде авторска. Таксата за участие на група е в размер на 30 лв.
   Приемат се аудиозаписи записани върху CD или чрез e-mail . Към тях се прибавя попълнен бланков формуляр-описание на участниците в съответния състав. Формулярът ще бъде официално публикуван в пресата и съответната интернет страница на събитието, както и изпращан при поискване по заявка на участниците.
   Адресът, на който се приемат заявките е
Сливен 8800
Младежки дом
ул. "Д-р Константин Стоилов"12

e-mail: mladejkidom@abv.bg
   Броят на желаещите да заявят участие в конкурса е неограничен. Краен срок на приемане на заявки за участие, придружени със CD и попълнен формуляр - 22 май 2006 г.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 21.05.2006 01:05:07 отговори + 0 0
Satyr пиши: Lordi взеха Евровизия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.05.2006 22:23:47 отговори + 0 0
Смешно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.05.2006 22:23:45 отговори + 0 0
Super! 6te triabva da se vidi i dano da ima polzotvoren efekt. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.05.2006 19:59:18 отговори + 0 0
ei oprawete si anketata we Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slipaway 20.05.2006 16:43:41 отговори + 0 0
Хубавото е, че там където ще се проведе целото това нещо ми е буквално на 2 крачки ;] Ще се ходи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Vilirock 20.05.2006 16:17:59 отговори + 0 0
Strahotno e, che naistina se pravi takova neshto. Dnes cql den po televiziite se govori za Rock muzika, Lovech, Kavarna, Heep, Nazareth...
Trqbva da se stimulirat bylgarskite grupi i mladi talanti, za da im obyrnat poveche hora vnimanie i da iskat da slushat i chuvat samo dobra muzika! ROCK ON!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Коцето 20.05.2006 15:32:11 отговори + 0 0
Каква ти нормална европейска държава!! Ние сме държава на крайностите. Хубавото е, че сега рок феновете са облагодетелствани вседствие на рок/метъл манията втресла половината държава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.05.2006 13:43:53 отговори + 0 0
И кой поде инициятивата пръв за всичко това! Ами как кой б'ат Цонко Цонев от гр:КАВАРНА. )))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 20.05.2006 13:34:21 отговори + 0 0
Всичките тея работи говори само 1 - че българина е започнал ад се ориентира към по - добрия стил и интереса към него става голям.Вече хората слушашти рок и метъл нарасват и всичките концерти и предстоящи и отминали фестивали говорят че това е така. WE ROCK Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.05.2006 12:08:00 отговори + 0 0
Taка трябва.Аман от тази мръсна зловонна чалга и чалга конкурси и разни чалга ментета.Крайно време беше да има такъв фестивал за млади рок изпълнители в BG.Най-после започваме да ставаме нормална европейска държава УРААААА :-))))))))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MadneZz 20.05.2006 09:57:39 отговори + 0 0
Дано тази инициатива да се превърне в традиция, много благородно начинание! Време беше да се направи нещо такова и за рок и метъл музиката, още повече че е добро предизвикателство за младите групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 20.05.2006 09:35:36 отговори + 0 0
Съжалявам, че пускаме тази новина едва два дена преди изтичане на крайния срок за участие в конкурса, но и ние я получихме едва вчера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".