Равносметка на организаторите за изминалия фестивал "Hills of Rock 2024"

29 юли 2024, 13:56 ч. 5410 / 37 33
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Hills Of Rock 2024 сбъдна мечтите на хиляди у нас с издание за рок историята

Мистерията на българските гласове бяха специална изненада от организаторите за изпълнението на Bring Me The Horizon

Тазгодишното издание на Hills Of Rock надмина всички очаквания, предоставяйки три дни, пълни с грандиозни изпълнения на български и световни звезди, невероятна енергия и моменти, които ще останат в историята. Близо 60 000 фена посетиха Hills Of Rock 2024 за трите дни, рекордна посещаемост за фестивала, който затвърди мястото си като водеща дестинация за рок и метъл феновете, както у нас, така и все повече – в Европа. Над 50 български и световни банди се събраха в Пловдив, обединени от една проста, но изключително важна цел – да покажат, че в България има място за актуалната рок и метъл сцена.

В динамичния първи ден фестивалът оживя, освен с всепомитащата енергия на Korn и със зареждащите изпълнения на Me And My Devil, Loathe, Skindred и Spiritbox нa главната сцена, така и с редица качествени актове на сцените На Тъмно и Строежа. През деня там бяха и любими герои от локалната сцена като Цар Плъх, No More Many More, ALI, Fyeld, Nocktern и Керана и Космонавтите, Death Row и The Fourtones.

Вторият ден обещаваше да се превърне в легендарен и точно това се случи. С номинация за Grammy и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, армия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon дойдоха за пръв път в България по покана на Fest Team, точно когато са на върха на славата. Подпалвайки сцената с изпълнението си във втората вечер от фестивала, по средата на сета им, се случи това, което 20 000 човека очакваха със затаен дъх и обсъждаха месеци наред – появиха се страхотните световноизвестни певици от Мистерията на българските гласове, за да изпеят „Ерген Деда“ и да превърнат Parasite Eve във вечен фестивален химн. Както самият фронтмен, Оли Сайкс, каза „Българи, тази вечер е за вас!“. Скандирания “Българи-юнаци!” и сълзи в очите на мнозина – тази нощ в Пловдив ще остане в рок историята не само на България. Няма как да не отбележим и страхотните сетове на Frail Body, Ghostkid, Barroness, Imminence. Сцените на На Тъмно и Строежа не отстъпваха по никакъв начин, събирайки любими банди като O.H., Expectations, Last Hope, Coolden, Sevi, Контрол и Кокоша Глава, които не бяха свирили на живо от години и феновете очакваха с нетърпение.

Последният, трети ден от Hills Of Rock пристигна с гръм и трясък, както само викингите могат да пристигнат. Любимите на българската публика, Amon Amarth, излязоха с пълен арсенал от огън, ефекти, огромни войни на сцената, безброй истории от скандинавската митология, за да сътворят приказната атмосфера, характерна за техните изпълнения. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели. Тематичното гребане “като викингите” в публиката също не липсваше. На сцената преди тях се качиха шумните рокаджии от Massive Wagons, индъстриъл бандата Combichrist, любимците на България PAIN – като вокалистът на бандата, Peter Tagtgren, обяви България като любимото си място за концерти, тъй като публиката тук действително го обожава и бурно скандираше “Пешо, Пешо!”. Енергичните хардкор фурии от Suicidal Tendencies пък, качиха 50 фена на сцената в края на сета си, за да пеят и скачат с заедно с тях. Въпреки мош питовете и бурните танци, прах пред основната сцена на Hills Of Rock тази година липсваше, заради поставеното за първи път специално покритие пред нея.

В последния ден на сцените на На Тъмно и Строежа видяхме Рибка, Woomb, Спални Места, Panican Whyasker, Обратен Ефект, словенската сензация Joker Out и Портокал, които не бяха свирили на живо от 20 години.

Hills Of Rock 2024 вдигна летвата много високо, заявявайки позиция на водещ фестивал в страната, с нововъведения и подобряване както на инфраструктурата – организаторите се бяха погрижили за удобството на феновете, отваряйки два входа, поставяйки специалната настилка, така и за фестивалното съдържание. Подбирайки банди, които накараха хиляди да пеят и да се усмихват и предлагайки постоянна информация и видеа и зад сцената, ангажиментът на Fest Team е да продължи да предоставя най-доброто от международната и българска музикална сцена. Очаквайте най-интересните моменти и серия от интервюта от фестивалното студио „Hills on а Leash” съвсем скоро.

Билетите за Hills Of Rock 2025 вече са в продажба и започват на цени от 180 лв в мрежата на ticketstation.bg.

 

hills of rock 2024 fans



Коментари   (33)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цени 17.08.2024 17:54:56 отговори + 5 1
Разбрах, че на хилса са цакали публиката с вода за 6 лв за 400 милилитра, докато на Brutal Assault в Чехия, където можеш да влизаш и излизаш колкото си искаш, имаше станции с безплатна питейна вода на няколко места, а 500 мл хубава чешка бира без опашки беше 5 лева. А групите бяха само десетина пъти повече. Тоалетните също. И храната беше по-евтина и със сигурност по-добра и разнообразна. Не разбирам защо народа се лъже да ходи на събития, където го третират като добитък за доене. Идете на нещо истинско и повече крака ви няма да стъпи на местите пародии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 17.08.2024 19:29:22 + 1 5
Да, и пътя и спането до чужбина са по-евтини. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цени 18.08.2024 17:41:20 + 4 0
Само пътя е наистина повече. Ако си на палатка като повечето хора, разхода не е сериозен. Ако се занимаваш с хотели и тн, тук вече набичиха цените на всичко и разликата не е грандиозна освен ако не си от Пловдив.

Но да, да отидеш на фестивал навън като цяло излиза малко по-скъпо. Но за парите, които ще платиш отгоре , получаваш продукт, обслужване и преживяване от съвсем друго ниво. Не познавам човек, който е виждал истински фестивал, който да смята, че хилса си струва. Колкото и да е евтино (а то не е), аз искам да си изкарам добре, не да се гаврят с мен и да ми въртят селски номера и да ми поставят соц ограничения.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Псевдо метъл 2.08.2024 10:20:55 отговори + 6 10
Всеки има различни вкусове, но на мен ми идва в повече гейщината и превъзбудеността по емо групи като хоризонти или растафари като корнаджиите. Инстинският ден беше третия! Пешо, естествено, е велик! Може би това е най-слабият хилс. Най-силен беше 2018, когато водещи бяха Сабатон, Джудас и Мейдън. Която и да е от джендър групите, никога не може да достигне величието на гореизброените, особено последните две. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 2.08.2024 13:15:30 + 12 1
мечтая си за деня, в който метълите ще си извадят главите от г*зовете и ще осъзнаят, че личните им вкусове са нещо субективно и няма как всеки да харесва това, което те харесват. това, което за теб е велико, за други е отживелица и скука. това, което пък вълнува други хора, за теб е прехвалено и не го разбираш.

разни хора, разни идеали.

"величието", което визираш, също е доста относимо понятие и не може да говориш за обективен факт. при все че посещаемостта на фестивала тази година и през 2018 г. е абсолютно идентична - все са били по 15-20 хиляди човека на ден, все са идвали да видят съответната си любима банда и все са пяли с пълни гърла. май излиза, че "величието" на едни, дето ти харесваш, е напълно съпоставимо в цифри с "величието" и на други, които обаче не харесваш.

музиката е изкуство, а възприятията на изкуството са субективни. спрете да се опитвате да превръщате вкусовете си в абсолютни стойности. на никого не му пука какво харесвате и какво - не.

казвам го човек, който беше на Прийст на 19.07. в София и пя с пълно гърло там, бях и на Корн и БМТХ на 25-26.07, където също пях с пълно гърло.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

poprincip 2.08.2024 17:21:15 + 2 7
По-принцип си прав, ма същевременно има и някакви обективни критерии за качеството на изкуството и за всеки човек послушал известно количество музика и изградил си някакъв вкус е ясно, че това дето го праят BMTH е *****.

Ма било имало един куп деца и хора дето другия рок дето са чули е бон жовито, ми хубаво. За тях естествено BMTH са върха на сладоледа, щото уау, имат мултимедия.
Ся ние кво, да кажем на черното бяло ли?

Преди години така 30 секъндс ту марс бяха оглавявали някакъв "фест" на академик, и те имаха публика. Ся има ли ги, не съм чул, дали могат да напълнят академик още?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз бря 31.07.2024 19:16:53 отговори + 6 1
Това не е фестивал. Това, което е в Румъния и Чехия са фестивали. На истински фестивал, можеш да влизаш и излизаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

whyamithisway 31.07.2024 15:14:12 отговори + 4 6
Аз бях на втория ден. Единствено не ми харесаха третата група (Baroness) - не се вписваха с другите групи, които бяха -core. Бяха ми много скучни, но поне си почивах и се заредих с енергия за Imminence, които са една от любимите ми групи. GH?STKID също бяха страхотни. За мен вечерта беше уникална, много съм щастлива, че успях да видя на живо Imminence и Bring Me The Horizon и даже ДОКОСНАХ ВОКАЛИСТИТЕ ЕДИ и ОЛИ ???????? По едно време заради moshpit-а / wall of death стана голяма гъчканица и не можехме да дишаме или мърдаме, но си заслужаваше. И си изгубих гласа за 2 дни от крещене, но вече ми мина.
Догодина искам Bad Omens, Sleep Token, The Plot In You. Продължавайте да викате модерни групи, моля ви. Не успях да видя Spiritbox, защото бяха на предния ден, а аз отидох заради BMTH & Imminence . Ако бяха в един ден тези 3 групи, щеше да е най-добре (но това е целта, за да се продадат повече тридневни билети, разбирам ????)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zashtotosinadvanaise 31.07.2024 16:10:21 + 4 3
Точно па тия дженерик пръчки с цигулката не могат на Джон Бейзли и кабелите за китара да му носят, но когато каниш поп група за хедлайнър на фестивал с "рок" в името е неизбежно да има когнитивен дисонанс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Безплатно няма 30.07.2024 18:02:23 отговори + 19 1
Всичко е скъпо, ОК, разбираме.
Ама вода 4лв и то не половинка, къде я намериха тая мини бутилка.
А ако беше 40 градуса жега, както по принцип е в Пловдив.
Бирата и 10 лв я направете, ама не може с вода да цакаш хората.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Троти 30.07.2024 06:48:03 отговори + 11 18
Още не сме открили колелото в организацията... Прахоляк и боклуци навсякъде. Не знам защо не се взема пример от организацията на Мидалидаре или кой да е друг фестивал на запад!? Ако някой е ходил там, знае какво е перфектна организация. Тревата тук последно е поливана миналия век. А сме до река Марица, не е като да няма вода. Гребната база е едно забравено, порутено и зае*бано място. Пълна излагация.
Да не говорим, че освен Корн, другото на главната сцена си беше предимно гей парад.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 31.07.2024 08:04:34 + 6 0
Amon Amarth, Suicidal Tendencies, Pain - наричаш това гей-парад?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цени 17.08.2024 17:59:19 + 1 0
Ами Amon Amarth са всеизвестни мечовци, не знаеш ли? И Пешо е дружелюбен човек. А хардкора винаги е бил едно голямо семейство. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 29.07.2024 18:07:35 отговори + 23 14
Бил съм на всички издания на Hills of Rock, и лично за мен това беше най-доброто. Беше помислено за доста неща, което няма как да не ми направи впечатление. Организацията беше меко казано ПЕРФЕКТНА. Цените са съвсем нормални за подобни събития, най-важното е че има огромно разнообразие от храни и напитки, и то с високо качество. Дори имаше щанд за кафе Costa. Тениските и шапките на феста свършиха почти напълно, и съжалявам че не успях да си купя. Групите бяха страхотни, особено Korn/ BMTH - това са наистина огромни имена. Самият фест е по-различен от останалите в България, някак по-младежки, което ми харесва. Дори и тениските са по-шарени и различни от еднообразните такива по други фестове. Огромен плюс е, че е в град като Пловдив, а не на някоя поляна, защото през деня имаш възможност да се разходиш и да хапнеш/ пийнеш на страхотни места.
Аз лично веднага след като се прибрах си купих билети за 2025 и каквото и да става, пак ще съм там!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 31.07.2024 08:41:33 + 4 5
Отиди на истински голям фест, какъвто няма и няма да има в бг да откриеш разликата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бургер 20 лв 29.07.2024 17:32:37 отговори + 15 0
През моите очи плюсовете и минусите на фестивала тази година:

Минуси:
- скъпите цени на билетите и храните / напитките във фестивалната зона
- ниската главна сцена
- липсата на настилка, на сцена Строежа (прахоляка беше брутален)
- твърде малко мивки до химическите тоалетни (имаше повече опашки за мивките)
- изобилието от боклук навсякъде и препълнени кошове (няма да е лошо да се ползват чаши за многократна употреба)
- липсата на осветление извън фестивалната зона (особено около стадиона)

Плюсове:
- двата входа / изхода за фестивалната зона
- наличието на останалите 2 сцени (внасят необходимото разнообразие)
- паркиране (лично аз успях да намеря къде да паркирам и 3-те дни в близост до фест зоната)
- наличието на няколко места обособени за оказване на първа медицинска помощ
- наличието на място за оставяне на личен багаж
- професионалното отношение на служителите във фест зоната и доброто настроение на феновете
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бургер 20 лв 29.07.2024 17:42:40 + 15 0
Забравих за настилката на главната сцена - огромен плюс за това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hater 29.07.2024 19:08:13 + 2 7
За мен пък е чудо, че при тези цени успяхме да докараме Korn и Bring me the horizon при публики от порядъка на 20000 души, което нищо не е за групи от този мащаб. Ако сравнявам цените с това, което е по другите европейски фестивали си беше направо евтино. Няма как посещаемостта да не повлияе на цените на билетите, а България в това отношение не може да се мери за жалост с Wacken, Graspop, Hellfest и т.н. където цените са от 3 пъти по-високи, а посещаемостта колко пъти по-висока е въобще не може да се коментира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lover 29.07.2024 21:33:51 + 10 3
Брато, Корн свириха в зимния. Не се превъзнасяй. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 29.07.2024 21:48:16 + 10 0
Свириха във Фестивална. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До Hater 30.07.2024 01:20:48 + 5 2
Човече, преди седмица специално ходих до Италия заради GammaRay. Разкъсвах се м/у тях B. Dickinson и J. Priest, но Времето имаше думата, ако ме разбираш?! 45 € дневен билет. Нещо да кажеш? Италия(скъпотийка) + GammaRay - великани, от близо 10 год. не се бяха появявали никъде. Вярно, че бирата беше 14 български лева, но билета... На Мидалидарето удари 120 кинта дневния! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Hater 30.07.2024 09:28:20 + 7 1
Сравняваш с цените на билетите на фестивали, на които учасват много повече групи, както и топ групите са много повече. Щом Korn и BMTH са дошли, значи бюджетът е бил достатъчно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

БлекМетълХипстър 29.07.2024 15:08:39 отговори + 22 2
Съгласен съм с мнението за височината на сцената, водата и прахта на по малките сцени. Почти съм убеден, че 2018та главната сцена беше доста по-висока. Напълно градивни критики, които не мисля, че не трудно да се поправят за в бъдеще. Адмирации тази година за настилката и, че поканиха и по-млади и актуални групи като loathe, spiritbox, imminence и bmth. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mosher 29.07.2024 14:55:24 отговори + 13 9
Турлю гювеч! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 29.07.2024 14:42:58 отговори + 19 7
Ето и една равносметка от посетил фестивала:

Приятно се получи. организацията беше доста добра - не съм чакал никъде за нищо на опашки. Покритието на терена пред главната сцена също беше супер идея и сработи много добре. Първият ден на главната сцена беше доста добре кажи-речи от началото до края, обаче през останалите дни имаше прекалено много пълнеж.

Иначе графиците се спазваха до минута, изпълнителите се раздаваха.

Разбира се, имам някои доста сериозни критики:

- Сцената беше много ниска. Освен ако не си в първите редици или около мошпитовете (където по обясними прични не всички искат да бъдат), трудно се виждаше какво се случва. Ако пък си по-нисък, съвсем нищо не може да видиш от сцената. Не вярвам някой да е дал 200+ лева, за да гледа екраните над сцената (същото мога да правя и за без пари вкъщи, гледайки лайвове в YouTube). Организаторите трябва да си вземат сериозна бележка и на концерти с такава висока посещаемост да вдигат сцената по-високо, за да се виждат изпълнителите от всички. Впрочем, много лошо впечатление ми направи, че още след първия ден горното им беше написано многократно в коментари в социалните мрежи, а от профилите на фестивала се отговаряше иронично и с насмешка, все едно проблем няма.

- Както отбелязах по-горе, имаше сериозен недостиг на имена, които будят интерес - на главната сцена с изключение на първия ден, имаше по една (за втория ден) и две (за третия ден) банди (изключвам хедлайнърите), за които имах желание въобще да се навъртам там. На страничните сцени също нямаше нищо интересно, с изключение на част от втория ден (ЖГГ, Expectations, Last Hope и Кокоша глава на сцената на Строежа). И не, не мисля че посещаемостта тази година е аргумент срещу това, което току-що написах, просто защото всички дойдоха, за да гледат хедлайнърите, а не останалите банди. Според мен трябва сериозно да се преосмисли концепцията за лайнъпа - може например да се намали малко бройката банди, за сметка на качеството, за да се избегне толкова тежък пълнеж. Със същата цел може и да се преначертае бюджета на събитието - вместо да набиват 70% от него в хедлайнъри за сметка на всички сотанали банди, да се канят една идея по-малки имена, но пък много повече на брой и по-качествени (за справка - Rockstadt). Все пак говорим за фестивал, за не поредица от самостоятелни концерти.

- Пред страничните сцени нямаше покритие на терена, което естествено доведе до брутално запрашаване. По време на сета на Last Hope се вдигна толкова безбожно количество прахоляк с който се надишах, че получих нещо като пристъп, а чернилката, която изкашлях и ми излезе през носа, беше направо плашеща. Да не говорим, че три дни по-късно все още кашлям. Покажете малко повече грижа за феновете и здравето им - не вярвам, че щеше да излезе особено скъпо да се покрие с пластмасови панели и пред малките сцени.

- Звукът на страничките сцени беше зле. Малко повече старание трябва да се вложи в озчувението, на открито не е чак толкова трудно да се направи добър звук.

- Цените както винаги бяха твърде завишени. В пловдивските жеги си е направо гавра да искаш от хората 4 лева за бутилка вода, която дори не е половин литър, а 400 мл. Много вече се изписа по темата с водата - помислете за следващите издания за безплатни диспенсъри с вода и раздаване на чаши за многократна употреба. На много фестивали се случва от години и очевидно там не е никакъв проблем (не виждам защо тук би било).

- За първите два дни имаше много хора, които от рано искаха да се наредят колкото се може по-напред пред главната сцена, за да гледат хедлайнърите отблизо. Съответно, на моменти ставаше безумна гъчканица и хората бяха като сардини още по светло, което пък в големия пловдивски пек генерира страшна топлина. Пред мен едно момиче припадна. Защо тази година маркуч нямаше, за да разхлади поне малко хората, не мога да си обясня. Добре че не стана някой по-сериозен нещастен инцидент. Върнете маркуча догодина.

Това като цяло ми е мнението - позитиви и негативи.

За догодина дано видим повече атрактивни имена и дано оправят гореспоменатите организационни кусури.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео 29.07.2024 14:51:51 + 9 8
Ми, аз пък мисля, че групите преди хедлайнърите бяха подбрани доста добре, даже ST най-не се вписваха тематично спрямо голямата група след тях - и Спиритбокс, и Иминенс (които не гледах заради Last Hope), чисто стилово, доста се вписват в концепцията на Корн и БМТХ. Писнало е на доста хора вече интересните имена да са само пауър или траш метъл "величия", на Рокщад в името му си се казва какво е - Extreme fest, та на Hills of Rock да очакваш екстремна музика и да ти свирят Abbath или Dimmu Borgir на главна сцена, еми някак няма да се получи. Супер си беше феста, аз трудно бих могъл да се оплача от нещо, което да не е просто субективно мое мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 29.07.2024 15:24:37 + 8 6
Не си прав за "екстрийм" частта. На Рокщадт свирят всякакви банди (има такива, които дори не са метъл). Включително и някои от бандите от тазгодишния Хилс ще свирят там - Loathe, Imminence, Combichrist, Suicidal Tendencies и Amon Amarth. Ще свирят и Bury Tomorrow, които пък гледахме на предишния Хилс. И още около 100 банди .

Никъде не говоря за "траш" величия, камо ли за "пауър" (неслучайно никъде никога не споменавам един друг български фестивал, който в очите на много хора конкурира Хилса, но за мен е тотално различен като концепция и съответно - изключително безинтересен, точно заради хеви/пауър насоката му). Просто можеше да поканят малко повече големи имена, за сметка на част от баластрата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео 29.07.2024 15:44:27 + 3 9
Именно де, като изключиш тези, които бяха на тукашния фест, останалото са си баш траш или пауър. Големите имена, които според мен може би визираш, са си Opeth, The Dillinger Escape Plan и може би Paradise lost. Останалите или бичат от траш към все по-екстремно или са по-класически групи. Мен от тамошния фест най-ми се щеше Hatebreed да дойдат, ама и те нямаше да внесат така търсеното разнообразие и квалитет. Иначе да бяха викнали на основната сцена Stoned Jesus ли, дето не могат да напълнят Mixtape или Emmure, Dark Funeral или Cattle Decapitation.. повечето от групите на румънския фест са много нишови и въобще не са подходящи да ги викат за разнообразяване на лайнъпа според мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 29.07.2024 16:02:42 + 6 2
Въобще не са толкова еднообразни останалите банди освен изброените от мен, колкото ги изкарваш. За всекиго има по нещо там - като тръгнеш от електронна музика, минеш през инди рок, фолк, стоунър, метълкор, хардкор и стигнеш до хеви, траш, мелодет, брутал дет и блек. Аз на това му казвам разнообразие, не знам.

Иначе кои банди от Хилса, ако изключим хедлайнърите, Spiritbox, Pain, Suicidal и може би Skindred, биха напълнили Микстейпа? Щото ако така гледаме на нещата, Хилса ще излезе в пъти по-зле
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео 29.07.2024 16:11:45 + 3 4
Голям разговор стана еми imminence, Loathe, Baroness, Combichrist даже вече са пълнили, отделно че и доста от групите по малките сцени също няма да имат голям проблем. Аз се кефя на доста от групите в Румъния просто първоначалния ти коментар ми се стори неуместен при условие че на Рокщад пълнежа е по пълнежест от нашия пълнеж Ама то пак си опира до мнение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 29.07.2024 16:22:06 + 4 2
Kак точно Imminence, Loathe и Baroness са пълнили Микстейп, като първите са свирли веднъж в България на Хилса преди 7 години, а останалите това им беше първи концерт тук

А от румънския фест, без да издребнявам, ама сигурно ще събера поне 25 имена, които са били в България и са пълнили Микстейп или доста по-големи от него места.

Иначе коментарите са си точно за това - разговор да става.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео 29.07.2024 16:27:49 + 3 1
За Combichrist говоря че са били в Микстейпа, иначе имат и те в Румъния добри имена дето са пълнили, просто съпоставката е неуместна, там подхода е очевидно повече количество отколкото качество и си личи по моему. Все си мисля, че на голям рок фест с по комерсиална насоченост (която хедлайнърите на хилса очевидно подсказват) интересните имена на 70% от групите на Рокщада, както беше писал, просто няма да се вместят адекватно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 29.07.2024 16:38:20 + 8 2
Е, то не може и едното, и другото - хем да имаш имена като Slipknot, Korn, BMTH и пр., хем да наблъскаш цифрата западни банди като Рокщадт. Ясно ми е, че сме в България и най-малко бюджетите са ограничени. Но все си мисля, че спокойно можеше да отрежем едни 20 български банди (без никой дори да усети липсата им ), заедно с още поне 3-4 банди от главната сцена и вместо това да видим 10-на по-интересни, макар и малки, западни имена. Достатъчно такива не-огромни, но достатъчно добре продаващи се банди (с комерсиална насоченост, както ти се изрази ) имат концерти в момента наблизо до България (в т.ч. и на Рокщадт).

Именно затова и още в първия коментар написах, че според мен леко трябва да се преосмисли концепцията. Варианти много.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".