Чудесен старт за "4Live Promotions" с брилянтно шоу на EVERGREY в Пловдив

16 яну 2007, 03:08 ч. 252 / 2 35
пред./следв.
Вечерта на 15 януари бе очаквана с интерес от доста хора: любопитни - да разберат как ще се справи с първата си изява новата агенция "4Live Promotions", скептични - да видят могат ли подобни събития да се провеждат в Пловдив (и при положение, че е насрочена втора дата за София след два дни), както и истински копнеещите за предстоящия концерт на EVERGREY - не чак толкова многобройните фенове на шведските дарк/прогресив метъли у нас.
   Няколко часа след края на концерта можем да кажем, че разочаровани са останали единствено зложелателите, ако е имало такива. Защото присъствалите на шоуто в Града на тепетата станаха свидетели на едно много добре организирано събитие, подходящо избрана зала, перфектен звук и отлично представяне на трите участващи групи - българите THE A.X.E. PROJECT (чийто клавирист е и ръководителят на "4Live Promotions" Марин Иванов), норвежците STONEGARD и великолепните хедлайнъри EVERGREY.

   Вратите на зала "Гео Милев" в Пловдив отвориха с известно закъснение спрямо обявеното начало на събитието, но това остана единствен проблем на организацията, при това не особено съществен предвид топлото за сезона време и неголемия брой публика (към края броят й достигна над 150, до 200 души). Около 20:45 ч. на сцената излязоха THE A.X.E. PROJECT и оставиха приятно впечатление с няколко авторски композиции и завършващия кавър на "Nemo" на NIGHTWISH, на който очарователната вокалистка на групата се справи добре с амбициозната задача да изпълнява партиите на Tarja Turunen, при това - без видимо усилие.
   Малко по-късно - около 20:15 ч. изпълнението си започнаха STONEGARD, които са съпорт за почти цяло източноевропейско турне на EVERGREY и показаха, че изборът им не е случаен. Стилът им, който може да бъде определен като типичен стоунър, се понрави на публиката и на моменти я взривяваше и през цялото изпълнение на норвежците се забелязваше оживление пред сцената. Във фоайето на залата имаше добре зареден щанд с мърчандайз, където освен дискове и тениски, суичъри и ризи на EVERGREY, можеха да се вземат и двата албума на STONEGARD, както и техни тениски. Оказа се, че има фенове, откликнали на призива на фронтмена на бандата да си купят поне един от дисковете им. Самите STONEGARD свириха 30-40 мин. преди да отстъпят място на хедлайнърите на вечерта.
   Естествено, преди да се появят EVERGREY паузата бе по-дълга, както и донагласянето на техниката. Сцената в "Гео Милев" се оказа не просто достатъчно, а като че ли дори по-голяма от нужното, но декорацията от платна на гостуващите групи я правеше да изглежда добре устроена. Празното място между първите редове седалки (залата е бивше кино) и сцената побра всички желаещи да стоят на крака и да куфеят, без да се претъпква. И така - към 21:20 ч. под звуците на интрото, познато от DVD-то "A Night to Remember" за първи път на българска земя излязоха пред публика шведите от EVERGREY. За радост на зрителите те започнаха сета си с парчета от по-старите и по-добре познати албуми - "Blinded", "End of Your Days", "More than Ever", "As I Lie Here Bleeding" и др. Атмосферата бе чудесна, не един и двама от залата припяваха почти непрестанно с фронтмена Tom Englund, чието внушително сценично присъствие и характерни вокали се открояваха над всичко останало, но без това да е натрапчиво. Логично, последваха няколко песни от актуалната творба на групата - "Monday Morning Apocalypse", след което и до края звучаха само песни от по-предни албуми. След неминуемото първо оттегляне, предвещаващо сигурен бис, той не закъсня с умопомрачаващото "When the Walls Go Down" от "The Inner Circle" и не даде на публиката да си поеме дъх, преди музикантите да се скрият отново зад кулисите. Личеше, че те са доволни и искрено се забавляват и дойде втори бис, по време на който Tom Englund направи и кратка заигравка с публиката. През втората част на шоуто звучаха "Mark of the Triangle", "Solitude Within", "Recreation Day", "A Touch of Blessing", "The Masterplan" и др. Но всичко хубаво има край и около 22:55 шведите се сбогуваха топло с българската публика.
   Малко преди края EVERGREY обявиха, че след концерта ще раздават автографи във фоайето, където не след дълго се появиха и даваха подписи на желаещите с искрено удоволствие. Там се оказа, че въпреки традиционната неохота на българския зрител да пазарува оригинални стоки, всички останали след предишните концерти от турнето бройки на DVD-то "A Night to Remember" са изкупени именно в България. След приключване на автографната сесия EVERGREY направиха и импровизирана фотосесия с феновете, за които това ще остане една истинска нощ, която дълго ще се помни.

   След всичко описано по-горе оставаме в очакване да вкусим още веднъж от насладата да гледаме истински професионална, качествена и демонстрираща отлично отношение към публиката група, каквато е EVERGREY - още утре, 17 януари от 18:45 ч. в столичното читалище "Средец".
   На специалния сайт за концертите на EVERGREY в България на адрес Evergrey.Pro-Rock.net са качени снимки от пловдивския концерт.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


хайго 24.01.2007 21:08:45 отговори + 0 0
концерта бе6е не6то,което се вижда веднаж в живота!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 18.01.2007 19:05:39 отговори + 0 0
Извинявам се, ако съм обидил някого! Че нашия кмет в л...р всички го знаят! Но ми се струва, че просто Пловдив и София са много близо и е лесно да се придвижиш от единия до другия град. Затова ние сме малко ощетени....STAY HEAVY!!!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ех 17.01.2007 22:58:05 отговори + 0 0
струва ми се, че общо за двата концерта няма да се съберат и 500 души, но не всички групи могат да съберат хиляди и то в България... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Майна 17.01.2007 21:10:16 отговори + 0 0
Варна е много хубав град, но там концертите са пълни само лятото. Това е положението. Питайте българските групи, които свирят и в Пловдив, и във Варна. Дано сега има поне 400 души в София, защото Пловдив се изложи, с тези 150 души. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vlad 17.01.2007 15:23:27 отговори + 0 0
Наисрина ще се разбием,EVERGREY са страхотна група и правят винаги много добри концерти....!!!!НАПРАВО НЯМАМ ТАРПЕНИЕ.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.01.2007 13:12:09 отговори + 0 0
Благодаря на ticketstream.bg за инфото!На всички които ще ходят довечера весело прекарване и ще се разбием! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай красьо 17.01.2007 12:17:20 отговори + 0 0
@Варна: Дори ти не може да си сигурен, че във Варна ще се съберат повече(пък и той вашия кмет обича да разваля, а не да организира събития, но това е друга тема...). Без лоши чувства, човече! А че във Пловдив чалгата е по- на почит - доста хора го знаят. Не знам защо е така. За мен, публиката беше малобройна поради слабата реклама. Плакати имаше чак във фоайето на бившето кино "Гео Милев". Иначе из града видях на 2-3 места по 2 плаката, които "издържаха" само ден-два(после някой беше лепнал отгоре някакви чалга звезди). Аз самия бях слабо запознат с Evergrey, доста хора, фенове на праведната музика, дори не бяха чували за тях. Надявам се в София да съберат повече публика и да решат да наминат пак насам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

karta 17.01.2007 10:48:52 отговори + 0 0
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=daf77d5932329c77cbf0f36be02f5f81&id=76&num=17 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ot ticketstream.bg 17.01.2007 10:45:42 отговори + 0 0
Читалище Средец се намира на бул. Цар Борис III в близост до бул. Акад. Иван Несторов.
Автобус N 74, 72, 604
Трамвай N 5, 19
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.01.2007 10:27:10 отговори + 0 0
Може ли някой да даде точен адрес на зала "Средец" и малко обяснение как се стига до там? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dobster 17.01.2007 02:49:26 отговори + 0 0
Евала и на промоутърите и на групите!!! Концерта беше страшен!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 16.01.2007 23:16:37 отговори + 0 0
Страшно изживяване беше Браво на 4Live ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ЕХ ВАРНА:ЕХ ВАРНА 16.01.2007 23:02:11 отговори + 0 0
По принцип град ВАРНА е повече от великолепен и красив град и одавна европейски,но?!?!?!? Във Варна поне за сега има тоталитарно-комунистическо оправление.Така,че там не могат да стават големи рок или хеви-метал концeрти понеже властта и кметството не разрешават!!! Уви това е самата и тотално-печална истина.Ех,защо бе мама му старвааааааааа..................... :-(((((((((((


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 16.01.2007 22:48:38 отговори + 0 0
добре бройката на феновете не е ли обидна ?! много се радвам че хората са се изкефили в града на маините утре бих утишъл ама няма с кой....радостно е че хората са си купили оригинални историики.дано и утре в сф да си изкарате перф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

everfan 16.01.2007 20:34:45 отговори + 0 0
@Варна, не всички фенове бяха от Пловдив, в тази бройка влизат и доста дошли от София, Варна, Стара Загора... Да видим в София колко публика ще съберат, няколко приятели от Варна вече тръгнаха натам. С удоволствие щях да тръгна с тях, ама пусти ангажименти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Hades 16.01.2007 19:30:21 отговори + 0 0
брей, брей много добри отзиви, мн шум, мн нещо.... дали да не се метна и аз утре до Средец Хол .... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 16.01.2007 19:10:20 отговори + 0 0
Само 100 човека?? Пловдив: ИЗЛАГАТЕ СЕ,МАЙНА!!
Организатора да помисли за Варна при следващ концерт, явно в ПД не става!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fcw 16.01.2007 19:03:26 отговори + 0 0
доволно.концерта беше страхотен.за тези които мрънкат и се хилят че имало малко хора ще кажа че некомерсиални групи като тази не събират много публика.изключение са може би dream theater,но те са си друго измерение.прогресив музиката не е хитова,но е стойностна.погледнете театъра.велико изкуство за шепа публика........повече нямам кво да кажа.аз лично съм предоволен и от цената и особено от качеството.дано има още концерти извън софия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 16.01.2007 16:58:23 отговори + 0 0
Браво Маринчо.....чакам с нетърпение утре концертаа за оня анонимния...дето не виждал Маршали на сцената-алоооо аланкооооооооо....заради такива като тебе е имало 150 човека-всезнайковци.18лв мн ли скъпо ти се видя? Май верно си гледал Слави,така че коментарчетата си ги остави за местната кръчма където се събираш с др "фенове" като тебе да се напиете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.01.2007 16:51:01 отговори + 0 0
Hey, hey, Evergrey!
Hey, hey, Evergrey!!
Hey, hey, Evergrey!!!
Hey, hey, Evergrey!!!!
Hey, hey, Evergrey!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Black Corsair 16.01.2007 16:43:34 отговори + 0 0
Много Добър Концерт!
Stonegard - Яка и Стегната Банда!
Evergrey - Виртуозна Двойка Китаристи!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ulav 16.01.2007 16:34:28 отговори + 0 0
Забележете каква бира пиат evergrey http://evergrey.pro-rock.net/images/plovdiv/e08.jpg Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wicked_One 16.01.2007 14:13:45 отговори + 0 0
концерта беше як имаше малко хора като за такъв концерт ама нормално за Пловдив има много хора които не знаят нищо за групата - абе те си знаят успех на "4Live Promotions" пожелавам приятно прекарване и на хората, които ще ходят в София на концерт заслужава си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 16.01.2007 14:09:07 отговори + 0 0
"към края броят й достигна над 150, до 200 души"

no comment
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.01.2007 12:59:23 отговори + 0 0
концерта беше супер,аз поне няма какво повече да искам, гледах евъргрей от една педя, сдобих се с перце, взех си автографи, снимах се
и е крайно време след или преди концерт феновете да могат да си вземат автографи или да се снимат с групата както е навсякаде по света, нали и ние сме вече европейци поздравявам 4 лайв
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Phan 16.01.2007 10:31:46 отговори + 0 0
Доста добро шоу, организацията бе на ниво...успех на 4live !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 16.01.2007 10:30:26 отговори + 0 0
Ха, да не би освен ДВД-то, да сме изкупили и аудио-версията на "A Night..."?!? Супер, ако е така :-)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай красьо 16.01.2007 10:29:51 отговори + 0 0
"смех голем , големо чудо"
И къде го видЕ тоя смЕх??? Малко хора бяхме, да, но концерта беше жесток! И обясни кое точно беше смешното? Че сме били 100-150 човека ли? Аз лично отидох на концерт, не на комедийно шоу. А на теб май ти се е гледало Шоуто на Слави . Е, ако пък толкова искаш да видиш 15000 човека на концерт, иди на нЕкой концерт на Пайнер - там първо има наистина мноо хора, всичко е "на живо" пък има и полуголи фолк звезди...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

everfan 16.01.2007 10:27:47 отговори + 0 0
Аз пък си взех последната бройка на "A Night to Remember" с двата аудиодиска Жесток концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.01.2007 10:15:53 отговори + 0 0
ами ела в софия и ще ги видиш... сцената беше доста голяма и пак беше пълна с техника Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.01.2007 10:03:43 отговори + 0 0
Жестоко! Велико! Неописуемо! Искам пак и ще има пак още утре )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.01.2007 09:21:08 отговори + 0 0
смех голем , големо чудо голему шоур 100 човека публика, якуууу

а да не са били на плейбек , не виждам маршали никъде
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blinded 16.01.2007 08:35:21 отговори + 0 0
Най-добрият концерт. Просто! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.01.2007 05:21:53 отговори + 0 0
СТРАШЕН КОНЦЕР-Е-Е-ЕРТТТТТ!!!!
У-А-А-А-А-А-А-А-А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fl 16.01.2007 05:16:53 отговори + 0 0
о, да, батка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".