"Uinversal Music" атакува "YouTube" и "MySpace"

14 сеп 2006, 11:51 ч. 103 / 3 11
пред./следв.
Най-голямата звукозаписна компания в света - "Universal Music Group", атакува популярните сайтове "YouTube" и "MySpace", обвинявайки ги в нарушаване на авторски права. Дъг Морис, един от големите шефове в "Universal", описа двата свръхпопулярни сайта като "нарушители на авторски права" и заяви, че в най-скоро време компанията ще предприеме крути мерки срещу тях. Той не уточни как точно ще се разправят с тях, но каза, че "YouTube" и "MySpace" им дължат десетки милиони долари, информира агенция "Reuters". Джесика Коен, анализатор в консултантската фирма "Merrill Lynch", коментира пред агенцията, че това е първият изстрел в битката на звукозаписните фирми и филмовите студия срещу сайтове, които разчитат на съдържание, качено от потребителите.
   "Морис не уточни какво ще предприемат срещу "YouTube" и "MySpace", но намекна, че ще са съдебни дела за сваляне на нелегалното съдържание от сайтовете и за заплащане на огромни компенсации", каза Коен.
   От своя страна представители на собствениците на двата сайта отказаха всякакъв коментар по темата.

Източник: Avtora.com

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fanatik Priest 15.09.2006 22:29:06 отговори + 0 0
Тва да ви кажа според мен е дигане на много шум.
1. Собствениците на тези сайтове не носят отговорност над тва кво се качва там и са защитени от закона. (все едно да съдиш торент системата, може ама първо трябва да се гласува промяна на закона)
2. Не могат да ги съдят за сваляне на нелегално съдържание шот YouTube няма функция за запаметяване на клиповете (има начин със странична програма ама тва е друга тема и не засяга собствениците на сайта) и щото тези клипове не са пиратски копия на някакви съществуващи вече такива на тая компания ами са преработени записи, над които мисля нямат права (е за тва не съм много сигурен и сигурно бъркам)

имапе и още нещо което ми дойде на акъла като го четох това ама го забравих - нищо де!

You Rock ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrazek 15.09.2006 16:10:41 отговори + 0 0
Абе кво толкова, MySpace е собственост на друга акула, Мърдок му викат.... Гарван гарвану око не вади...
Освен това, не знам с какво ги ощетява - клиповете в тези хостове далеч не са с качеството на едно DVD. Напротив, това си е реклама. Вместо да се пенят, да вземат да дистрибутират нормално продукцията си. То затова пиратството процъфтява, щот не можеш си намериш легален диск на нормална цена.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dev 14.09.2006 19:39:03 отговори + 0 0
samo si syzdavat problemi lisperite... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.09.2006 19:17:42 отговори + 0 0
Evreite sa si e**** mamata. Samo pari sa im v shibanite glavi. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.09.2006 17:46:06 отговори + 0 0
Az seki den si polzvam youtube i zatva Universal da si gledat rabotata. namerili te koj da sydqt Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Д-р Тарибо 14.09.2006 15:30:47 отговори + 0 0
Не мога да добавя нищо.Наско е имал тази чест за това. Само мога да кажа че парите владеят света!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МИЛОРД-Атанас 14.09.2006 15:25:23 отговори + 0 0
И какво ще стане след това дело, ако е в полза на Коен и компания?Ще се разкарат най-добрите търсачки за праведна музика.И след това ще се налага да плащаме с кредитна карта за да слушаме музика,която има само три,четири парчета и то най-известните.Поне така е в момента в "My space"еми добре тогава...нека си представим че излиза някакъв брой на списание "ПРО-РОК"
и ни харесат албуми на банди препоръчани лично от тях в рубриката ревюта,или пък на главните страници.Ние смятаме че групите,които са ни направили впечатление имат добри музикални попадения,но все пак не сме много сигурни,защото представете си не сме чували нищо тяхно за сега.Как според Коен тогава ще чуем нещо на някоя група,която ни е харесала от характеристики за нея,от ревюта дадени за нея и от хваленето и на наши приятели? Естествено,че Коен би казал да си купим даден албум...да де ама ако се съмняваме в правотата на дадена банда нали първо трябва да проверим нейните възможности от подобни сайтове като "My space" да речем за да знаем дали е необходимо да изкихваме някой друг скъп кинт и той да е след това напразно,преди да сме чули за какво става въпрос. Защото не винаги хваленето на дадана група от повеяето хора е и хвалена от самия теб.Така че ти си длъжен да провериш това в подобни сайтове.Абе всичко е зареди парите.Всеки иска да намаже с нещо и винаги обвинява невинен за да отърве собствената си кожа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MegaheaD 14.09.2006 13:47:39 отговори + 0 0
Нищо не могат да направят.Данните които качваме са си изцяло наши и никой не може да ни ги вземе!Ще изтрият YouTube и MySpace, и какво от това?Ще качваме другаде!Та, щом се правят на много справедливи, що не съдят и Google Video?Мисля че е създаден много преди YouTube и MySpace.Просто не им стиска да си признаят.Всичко е за пари и всички го знаем! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leper Pirata 14.09.2006 12:44:19 отговори + 0 0
they never`ll get me aliveeeeeee !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ted 14.09.2006 12:18:14 отговори + 0 0
Jivota e pari prosto!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


GOOGLE 14.09.2006 12:10:43 отговори + 0 0
Ясно е, че интернета разказа играта на целия шоубизнес така, че от сега на татък който квото може да изкопчи под форма на съдебни дела и тн. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".