Барабанистът на PINK FLOYD Nick Mason е у нас, за да представи книгата си

7 фев 2006, 14:18 ч. 563 / 2 6
пред./следв.
На 6 февруари в столичното кино "Център" се проведе първата от поредицата срещи на легендарния барабанист на една от най-значимите групи в историята на музиката - PINK FLOYD, с българските му фенове. Посещението на Nick Mason в България е по повод издаването на неговата (авто)биографична книга "Пинк Флойд - отвътре", проследяваща цялостната история на британската група. Тя е издадена и у нас, благодарение на издателство "Изток-Запад". Да видят и чуят "на живо" именития музикант бяха дошли хора от три поколения.
   Срещата премина в изключително приятна и приятелска атмосфера не само благодарение на добрата организация от страна на домакините (издателство "Изток-Запад" в лицето на г-н Любен Козарев), но и на самия гост. След кратко представяне на книгата от страна на Ники Кънчев, думата беше дадена на Mason, който веднага я прехвърли към публиката с думите: "Мисля, че ще е по-добре просто вие да ме питате, а аз ще отговоря на всеки от вас". Така беше дадена възможността повече от час и половина да бъдат задавани безброй въпроси, засягащи историята на PINK FLOYD през целия им период, визията на Mason за музиката и въобще за живота, както и разбира се за "виновника" за тази среща - самата книга. Гостът отговаряше изчерпателно, като част от отговорите му бяха:

   - за евентуален реюниън на групата и евентуално турне:
   "Не. Засега изобщо не се планира такова нещо, въпреки, че кой знае? Може да стане някой ден. Може би трябва просто да звънна на David и да му припомня колко е забавно да свириш "на живо";
   - какво е да си част от PINK FLOYD?    "Ами, това е като да се возиш на влакче на ужасите! Не знаеш в нито един момент какво ще ти се случи. Накрая обаче, когато всичко свърши, си спомняш и за най-големите ужаси с приятно чувство. Тогава чак можеш да осмислиш всичко";
   - за събирането на групата на концерта "Live 8":
   "Bob Geldof се обади на David и му предложи. David отказа. И понеже когато кажеш "Не" на Bob, това никога не означава "Не", той ми звънна. Казах му: обади се на Roger и го убеди. След като го направи, Roger звънна на Dave и убеди и него. Така стана...";
   - за Syd Barrett:
   "Едва ли мога да си представя съществуването на групата без него. Той даде началото. Постави основата, върху която ние продължихме да градим. И винаги ще си остане част от PINK FLOYD. Не случайно присъствието му се усеща в абсолютно всеки наш албум."
   - за филма "Стената" и Bob Geldof:
   "Не си спомням кой точно го предложи за тази роля. Може би режисьорът? Интересното беше, че в началото Bob изобщо не искаше да се захваща с такова нещо. След като прие обаче, се справи блестящо. Оттогава никога не е участвал във филми. Roger остана малко недоволен от крайния резултат. Просто не се получи така, както той си го представяше и каквато визия имаше за него. Но Roger винаги си беше недоволен..."
   - за алкохола:
   "Никога не пием преди концерт или запис. Да, наистина в края на 60-те на концертите ни публиката беше дрогирана, а ние - пияни. Това време отдавна отмина. Просто нашата музика е сложна и изисква максимална концентрация. Не е възможно да излезеш пиян и да изсвириш без грешка "Shine on Your Crazy Diamonds", примерно".
   - за България:
   "Чувствам се неудобно пред вас. Чувствам се неудобно, защото съм дошъл във вашата страна сега, но никога не сме идвали с PINK FLOYD за концерт тук. Ето това ми липсва страшно. Не успяхме да отидеме на много места - в Източна Европа, Южна Америка и дори в Индия. Все още се надявам, че това ще бъде поправено някой ден. You never know."

   Преди срещата, както и след нея, Nick Mason даде автографи на всички желаещи върху каквото поискаха - книгата, обложки на дискове и дори плочи донесени от колекционери (оригинални разбира се, както изрично беше подчертано от организаторите). Когато хората си тръгнаха у тях остана впечатлението, че са били на среща не с легенда и рок величие, а с добър приятел.
   За тези, които са пропуснали въпросното събитие, остава надеждата (и шанса), да се видят с Nick Mason в оставащите му изяви на българска земя. А те са:
7 февруари
16:00-17:00 - пресконференция в галерия "Академия"
17:00-19:00 - представяне на книгата в галерия "Академия"
20:15-21:30 - участие в "Шоуто на Слави"

8 февруари
10:00 часа - представяне на книгата в "Ориндж център" на ул. "Граф Игнатиев" 18
около 14:00 - отпътуване от България
Благодарности на: Ozzy и Адри

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


djavol4e 9.02.2006 00:42:01 отговори + 0 0
чувството от срещата с Ник Мейсън беше наистина невероятно. И не заради автографа, не защото отговори на мой въпрос, а просто защото ме погледна в очите, защото бях на метър от него, защото ТОЙ беше там и можах да усетя какъв ЧОВЕК е!!!
За хора като него мога да кажа само: БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ТЕ ИМА...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gnr_fen 8.02.2006 15:47:16 отговори + 0 0
lele kak ma qd che ne gledah shouto na slavi sega she chakam povtorenieto =] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 8.02.2006 13:47:29 отговори + 0 0
ami az go gledah v 6outo na slavi i napravo mi napylni du6ata Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanley 8.02.2006 11:29:16 отговори + 0 0
Действително невероятен човек. Разписа ми всички плочи (доста на брой)с абсолютно търпение, а после се снима с мен. Една мечта по-малко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Just One: 8.02.2006 00:15:40 отговори + 0 0
Невероятен човек.Просто нямам думи с който да изразя огромното си възхищение и очарование от една толкова земна и напълно реална личност.Такава ,каквато е в действителност Nick Mason. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:)) 7.02.2006 20:13:14 отговори + 0 0
Няма какво да му се коментира на тва съобщение освен да кажем че се радваме че макрар и късно се пак дойде...а един офтопик http://www.ironmaiden.com/index.php?section=1&subsection=1
тука пише че вече е изезло кога ше се появи в БГ ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".