IRON MAIDEN няма да свирят песни на живо, които Nicko McBrain вече не може да изпълнява добре

22 юли 2024, 09:59 ч. 2244 / 7 6
пред./следв.

   През януари 2023 г. барабанистът на IRON MAIDEN от 1982 г. насам Nicko McBrain получи мозъчен удар, който остави частично парализирана дясната половина на тялото му, макар и той да се върна на сцената след месеци интензивно лечение.

   Все пак, възможностите на 72-годишния музикант да свири на живо са ограничени и той не може да го прави както преди. Колегите му от групата са взели решение, с което да помогнат на Nicko. В бъдеще "Девиците" няма да изпълняват на концертите си песни, които барабанистът вече но може да свири на живо добре. Групата не уточнява имена на такива парчета, но феновете биха могли да се ориентират донякъде по сетлистите от бъдещите лайв изяви на IRON MAIDEN.

 

nicko mcbrain



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Фенът 24.07.2024 13:22:36 отговори + 3 0
Респект за Мейдън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цезар 23.07.2024 22:24:04 отговори + 5 1
Респект за Мейдън в случая. Това е, когато една група е наистина банда, а не просто сбор от музиканти, свирещи заедно. Лепард също постъпиха много достойно едно време, така е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 22.07.2024 18:27:09 отговори + 42 2
Лично за мен е джентълменско решение от страна на останалите от бандата към Nicko.При някои други банди може би щяха да го заместят с гост барабанист за живите изпълнения...Че дори и да го накарат да напусне...
Уважение към останалите от Девиците за това решение...
Постъпват като други свои колеги от острова.Def Leppard също изчакаха да се възстанови от катастрофата своят приятел и колега Rick Allen.Даже и беше направен специален дръм сет за Rick.Електро-акустичен...Но това беше през 80-те години...
Но голям респект за Iron Maiden както и за Леопардите от Шефилд...
А и Нико е голям музикант...още от Trust годините....
...За жалост голяма част от нашите герои постепенно ще отпадат по трасето на живота...Но музиката им ще живее вечно...и след тях и след нас...феновете...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уак Зайлд 23.07.2024 07:44:28 + 10 2
Коментар на много високо ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 22.07.2024 10:13:45 отговори + 23 3
Време му е за достойно оттегляне. Болестите, съпътстващи напредналата възраст, не прощават. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

доЦент 22.07.2024 11:29:34 + 3 24
Бегай бе, доган! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".