Младият Ari Koivunen печели финландския "Music Idol" с нови рок изпълнения

7 апр 2007, 09:38 ч. 159 / 1 25
пред./следв.
В последно време из Интернет се разпространяват клипове на младия финландски певец Ari Koivunen (22 г.), участник в местния вариант на "Music Idol", наречен просто "Idols". Изпълненията на Ari на класически хард рок и хеви метъл песни на групи като IRON MAIDEN, DEEP PURPLE, WHITESNAKE и др. се пускаха по форуми и разменяха между познати като антипод на гротескната и пошла чалга-действителност, преобладаваща в българския "Music Idol". На 6 април (петък) Koivunen е спечелил тв шоуто "Idols", изпълнявайки четири нови песни, сред които "Still Loving You" на SCORPIONS, "Black Hole Sun" на SOUNDGARDEN и "Full Moon" на SONATA ARCTICA. Самият Ari е от градчето Лахти, където са се формирали банди като PROFANE OMEN, BEFORE THE DAWN и ENTWINE. Едно от хобитата на младежа е "Hevikaraoke" - финландско хеви метъл караоке, а през 2005-а той печели и финландският шампионат по караоке. Сред любимите му групи са IRON MAIDEN, RAINBOW, DEEP PURPLE, DIO, PROFANE OMEN и HELLOWEEN. Ето и клипове в "YouTube" на най-новите изпълнения на Ari:
SCORPIONS - "Still Loving You"
SOUNDGARDEN - "Black Hole Sun"
SONATA ARCTICA - "Full Moon"

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анонимен 10.05.2007 11:09:46 отговори + 0 0
Браво на момчето! Та то е само на 22, а и важното е,че се ориентирал в по - добрата музика ), за разлика от нашите "айдъли"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

midnight sun 26.04.2007 20:33:24 отговори + 0 0
Момчето е атрактивно, има хубав глас и адекватно сценично поведение. Достатъчно причини, за да спечели "Idols". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 17.04.2007 18:48:48 отговори + 0 0
Я пропуснал съм да го изкоментирам. Бре!
Значи... пича като цяло не пее кой знае колко добре, нито има необходимата техника, нито пък има таланта (вижте нашите момчета и момичета на конкурса - само един кусур имат - не пеят рок ). Мисля, че просто подборът на песните му е спечелил много привърженици, но това го казвам без да съм чувал другите участници, щото може и те да са някакви инвалиди и от немай къде да са го избрали него.
След доста ошлайфане (което обаче май ще е лесно при него) ще се получи добър рок вокал, но ме притеснява фактът, че той е вече на 22, а гласът му звучи още детски (мн. лошо!). Имаше фалшивини, но си личи, че с малко допълнителна работа ще се получи. Днес излезе новината за албума му. Дано ни радва и за напред, но много е важно някой да му покаже някой тънки-тънки особености в пеенето, но за тембъра не искам и да си мисля. Гласът му не е уникален - много мои приятели имат подобен глас (демек често се среща), но той може да го командва, така че да се получи нещо. С работа всичко се постига, но може и да не е за първия албум, а ако той не мине метъра, после няма да има възможност да го мине.

Това беше моето непрофесионално мнение по въпроса! За не съгласните, изкажете се, не се сдържайте, че може да има лоши последици!

You Rock! ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз сън Хомо бе ! 15.04.2007 03:32:16 отговори + 0 0
Аз съм хомосексуалист бе сладур,но обичам рока. :-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 13.04.2007 17:16:14 отговори + 0 0
Към оня дето слага 'към'-та пред никовете.
Абе пич.. винаги можело да правиш музиката за кеф. Я си представи, че отделиш 10 години от живота си ги посветиш на музиката за да станеш добър музикант, и през това време си зарязал учене и т.н. После с показване на оная си работа по улиците ли щте си изкарваш прехраната.

И като гледам колко сладки ти изглеждат хорицата на теб, нещо се замислям за сексуалната ти ориентация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.04.2007 21:22:47 отговори + 0 0
ей , тоя пее фалшиво ...направо е голавода .
има леб да яде дкоато пропее .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Към carpe_diem !!! 10.04.2007 21:12:22 отговори + 0 0
carpe_diem !!! Кефиш ме от всякъде хехехехехе сладуранчо си ти ей запомни го това от мен!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 10.04.2007 10:38:40 отговори + 0 0
Абе 'що се разправяте за глупости? Наш човек е победил в Idol, а вие тука на кавга го изкарахте... Егати хората сте - е затова рок музиката у нас не се развива - 'щото идиоти като вас постоянно целят някакво разцепление с подобни идиотски спорове... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kъм Fucked-bizzar 8.04.2007 22:25:08 отговори + 0 0
Fucked-bizzar-написа!!!
Ако смисъла е само да се печелят пари в БГ с музика значи си глупав. А смисъл винаги има за музиката защото се прави за кеф.Другото е тъпня и позьосрщина.

Хехехе еx сладур си ти от всякаде.Кефиш ме хахахаха...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 8.04.2007 17:20:42 отговори + 0 0
Е на Nightwish вокал няма да бъде,но съм сигурен,че или ще си направи собствена група,или ще го вземат някой велики. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ABBATH_Veliki 8.04.2007 01:41:18 отговори + 0 0
Тоя Ари е невероятен талант!!! И в България се раждат таланти като него, но на кой му пука...
Дано скоро бъде прилапан от някоя Велика група за вокал ))))) може би Nightwish!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.04.2007 19:05:52 отговори + 0 0
Напълно заслужено! Страхотен глас и присъствие на сцената! След Perfekt Strangers, The Evil that Man Do na Iron Maiden и още 3-4 негови песни които чух напълно заслужено! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fucked-bizzar 7.04.2007 15:41:07 отговори + 0 0
Ако смисъла е само да се печелят пари в БГ с музика значи си глупав. А смисъл винаги има за музиката защото се прави за кеф.Другото е тъпня и позьосрщина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kъм Fucked-bizzar 7.04.2007 15:13:24 отговори + 0 0
Иска ти се много това,което правиш тук да има някакъв смисъл ама няма как да стане.Не забравяй,че тук е България,а не Финландия или Германия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.04.2007 14:50:49 отговори + 0 0
е щеше да е срамота да не спечели момчето...още откакто изпя perfect strangers си доказа че е къртачка )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Fucked-bizzar 7.04.2007 14:40:04 отговори + 0 0
BG-REALITY има нещо комплексарско в думите ти стига с тия пари колко сме били ние зле комунисти и така нататък това е само в главата ти. Бориш се и правиш каквото може другото е просто оправдания тип аз съм тъпа мацка Лесно е да се прави рок в БГ просто ти трябва талант и сила. Другото идва от нас феновете. Рок има и в нашия така наречен мюзик айдъл. А това че няма по тежка музика мисля че е нормално. Аз харесвам БГ групите а това че е трудно не е само в БГ така пийте по една бира скоро няма да е толкова евтина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Queen_Diamond 7.04.2007 14:10:07 отговори + 0 0
ооо тоя пич е мн як. и аз съм го гледала в youtube и vbox - мн е добър жалко, че нямаме подобни тук Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BG-REALITY 7.04.2007 13:35:00 отговори + 0 0
Тука преди всичко е България и тук да правиш,създаваш,свириш или композираш музика-тип,хеви метал,хард рок или нещо от този вид няма начин нито за успех нито по-широките маси от така нареченото BG общество да ти обърнат внимание или да разберат смисъла на това световно изкуство.Тук човек за да прави или композира така наречената музика хеви/рок метал трябва да има не само много пари ами и трябва да носи в себеси дори и нещо "АРИСТОКРАТИЧНО",както в душата така и в съзнанието си.Но и тук колкото и талантлив човек да бъде пак няма да има абсолютно никакъв успех просто,защото ние сме една прекалено бедна държава,а явлението-изкуството наречено "HEAVY-METAL" или "HARD-ROCK",то е за богатите държави и цивилизовани страни,каквато уви не е България.
P.S. Да не забравяме.че днес комунистите пак са на власт така,че тази музика от тях не се долюбва ама никак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbringer 7.04.2007 13:06:39 отговори + 0 0
има линкове в youtube как пее Perfect Strangers (Purple); The Evil That Man Do (Maiden, обаче там не започва много добре); Here I Go Again (Whitеsnake); Hunting High & Low ( Stratovarius) + изброените по горе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sdm_korn 7.04.2007 12:46:54 отговори + 0 0
Tоя съм му гледал само PERFECT STRANGERS ot idol,много е добър наистина!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 7.04.2007 11:33:53 отговори + 0 0
То миналата година на 4то място беше пак едно момиче, което пя Sonata Arctica, Europe и т.н. :Р Тони Како от Соната написа за нея песен, браво на финландците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 7.04.2007 10:41:33 отговори + 0 0
Тоя същия пич май беше - имаше във vbox7.com как пее Perfect Strangers - номер 1 беше!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Felly 7.04.2007 10:41:29 отговори + 0 0
Еее, супер е хлапето бе! И с група на живо. Той Крис Корнъл я пее по-зле на живо. Наскоро бях на един семинар и там имаше една леличка-финландка, та тя разправяше, че във Финландия рок и метъл са на първо място по почит, фенове и т.н., тогава чак били другите стилове-денс, менс и на нея това не й харесвало...Хахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.04.2007 10:14:08 отговори + 0 0
то самото парче е доста гадно D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Timeweaver 7.04.2007 10:10:16 отговори + 0 0
Само дето Black Hole Sun доста гадно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".