DEEP PURPLE издават албума "=1" през юли

24 апр 2024, 12:27 ч. 3377 / 293 29
пред./следв.

   Британските хард рок легенди DEEP PURPLE ще издадат новия си, 23-и албум "=1" на 19 юли чрез "earMUSIC". По-долу може да видите вероятната обложка на творбата, продуцирана отново от Bob Ezrin.

   Заглавието на албума "символизира идеята, че в свят, който става все по-сложен, всичко в крайна сметка се опростява до една единствена, обединена същност. Всичко е равно на едно". Траклистът е както следва:

01. Show Me
02. A Bit On The Side
03. Sharp Shooter
04. Portable Door
05. Old-Fangled Thing
06. If I Were You
07. Pictures Of You
08. Im Saying Nothin
09. Lazy Sod
10. Now Youre Talkin
11. No Money To Burn
12. Ill Catch You
13. Bleeding Obvious


    Както знаете, DEEP PURPLE са едни от хедлайнърите на тазгодишното издание на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley". Те ще свирят на 14 юли (поръчай билет онлайн).

 

deep purple 2024 - 1

deep purple

още за:

Deep Purple


Коментари   (29)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стронций84 27.04.2024 19:28:59 отговори + 3 1
Точките, толкова френетично и хаотично отговаряш, че нещо не си в ред.
Затова и аз не отговарям на конкретен пост, защото се чудя къде.
Но това е валидно за всичките ти полюции.
Когато едно съждение е логически погрешно - то си остава грешно, ако ще и 50 вагона тетрадки А4 с 80 листа да изпишеш. От двете страни.
90% от нещата нямат нищо общо с естеството на спора.
Кой бил зле, кой добре. Кой бил основал групата, кой не. Това са рок и метъл банди, умнико. В 99,99% от тези банди има промени в съставите, ако са съществували повече време. А пък "динозаврите", които все още свирят са по около половин век на сцената. Ти какво искаш? Половин век няколко музиканта да са винаги заедно и на едно и също ниво, за да си ти доволен ли?
Искай си. Това няма никакво отношение към реалността.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 26.04.2024 18:47:41 отговори + 2 2
Ех, усмихнатия - Ролингф Стоунс защо са най-скъпата група на света? Вече 50 години? Съществуват от 60 и повече? Те въобще няма да направят концерт, ако не е на стадион и не е поне 50000. Доста по-дърти са от Пърпъл, да ти кажа? Така, че - всичко зависи от жената. Ако знаеш какви жени има на 60+ години, изглеждат на 30-годишни, но трябва поддръжка, самоконтрол, дисциплина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Апостолов 25.04.2024 17:50:59 отговори + 13 5
Такаа, вечните спорове около тази Вечна група!
А може точно в това е разковничето -- щом ги коментираме и очакваме поредният им нов албум , в който и да е състав значи те все още са тук и все още държат високо вдигнати каратите си! Всъщност всичко, което ще напишем и ще си кажем до излизането на албума , а и след това е ......абсолютно излишно! Под някаква форма и начин в момента те са Deep Purple, работят яко и безкомпромисно, раздават се като за последно, свирят брилянтно, а пеенето на 78 годишния Ян Гилън е на ниво, за което много млади звездички могат само да помечтаят!
Новият албум ли? Ще бъде от оплют до възвеличен -- сигурен съм! Ще има прекрасна свирня и прекрасни вокали! Ще има безсмислени сравнения, състезателния дух у всички велики пърпълисти ще клокочи и бълбука със страшна сила, докато не омръзне и на тях самите!
А всъщност какво би било най правилното решение, когато си пуснем новият албум? Да се насладим качествено на една отбрана компания достойни рок джентълмени!!! И да благодарим, че все още ги има!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 25.04.2024 18:28:30 + 18 35
Апостолов, прав си! С корекцията, че това беше велика група. Бях ресиш да гледам сегашните "пърпъл" преди няколко години в страната, в която живея. Бяха ги сложили в малък рок клуб, на който максимума му беше 1000 човека, и едва ли са дошли толкова. Това е унижение. Същата история с Юрая Хийп и сегашния вариант на Назарет (то е ясно, че без Дан....) - в същата малка заличка, то не е и заличка, някакво хале, където редовно децата изнасят рецитали, нещо като читалище със сцена за театър.
Мейдън все още могат да докарат 3 до 5 хиляди на концерт, Скорпионс също, но не повече. Аеросмит, Кисс - може би малко повече. Ако не се казваш Металика или Бон Джови (няма логика но...) стадион в бяла държава няма да напълниш. Тези групи отдавна вече не са това което бяха и това, че в България още пълнят зали е малко изключение. Ние сме били затворени с десетилетия от нормалния свят и музика. Вероятно затова пак ходим да ги гледаме. Но 78 годишния Гилън изобщно не е на ниво, не казвай на бялото черно. Клаус Мейне е на ниво, Мик Джагър е на ниво, Ерик Адамс е на ниво, от по-младите - Дикинсън е на прилично ниво, като Джоуи Темпест. Ето - Бон Джови вече не може, съсипал си е гласа. Ама пак е по-добре от Гилън. Може би само Ковърдейл е по-зле от Гилън.
Нека си остане велика банда в нашите спомени, и нека не се плюем заради различията си. Аз мисля, че няма смисъл да губя повече слуха си за този формат, който се нарича Пърпъл, и който има само един член от оригиналния си състав и нито един член от основателите си. И певецът със сигурност е декади от доброто си ниво. Други го харесват - ок, радвайте се и поне си купете оригинални плочи и дискове, както аз правя, не само да се ежите зад клавиатурите и да се правите на големи фенове. Преди седмица дадоха около 400 български лева за разширеното издание на Made in Japan с 6 плочи (12 страни). Блъскате лицемерно минуси, без да мислите дали наистина сте прави!
Как може да давате минуси за препратката на изпълнението на Стив Лий на живо, на Child in Time? Някой от вас чу ли го изобщо? Как пее на 48 години трета октава и нагоре? Някой от вас чувал ли е този певец? Джон Лорд каза, че е най-добрият певец, с който е работил, с така лекота пее високи и ниски (а не е да кажеш, че Лорд не е работил с най-големите вокалисти). Ян Гилън лично моли Стив да пее Хъш на общите им концерти, понеже версията на Готард е много по-добра от версията на Гилън - думи на самия Гилън. А вие блъскате минусчета и се кефите ли, що ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 26.04.2024 14:11:12 + 3 2
Ура-а. Ще се разведа лесно и не по моя вина. Ще кажа в съда:
- Ожених се за млада, красива, стройна и умна жена. Сега тя е стара, не особено добре изглеждаща, дебела и пооглупяла. Искам развод! Нема начин да не ми го дадат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 25.04.2024 14:27:53 отговори + 16 24
Ако ви е интересно да чуете как може да пее един певец на близо 50 години, Child in Time с Джон Лорд при това на клавира, потърсете в Ютуб - JON LORD & STEVE LEE - CHILD IN TIME 2009 official video.
Стив Лий правеше по 100-150 концерта на година без прекъсване от 1990 с Готард. Като го кани Джон Лорд за турнето му в западна Европа, му казва - ще изпълняваме Child in Time наред с другите парчета на Пърпъл, ще се справиш ли без женски вокали зад теб? Отговорът е бил no problem, man!
Жалко, че Джон дойде същата година в Пловдив с Дъги Уайт, а не със Стив. Дъги използваше помощни женски вокали за високите, че много издишаше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dinko 26.04.2024 13:33:34 + 5 2
Евала бате, чух го тоя - голям е! Не съм чувал някой да пее така това парче освен Гилън като млад! В нета има само някакви жалки опити на реалити ентусиасти, обаче тоя ме побърка. Ще си го пускам често. Жив и здрав! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 25.04.2024 14:15:49 отговори + 20 33
Дами и господа, ето още няколко факти, вместо да лашкате минуси ей така.
Ronnie James Dio на 67 пееше като на 20, Клаус Мейне на 75-76 е във топ форма, Мик Джагър също, Дейвид Гилмор също. Всичко е до правилна техника и здравословен начин на живот. Певецът има за инструмент гласа си и трябва да го пази. Тези глупости - не е пеел както преди 50 години - от човекът зависи. B.B.King и Арета Франклин например не мръднаха и на йота от качествата си до последно. А вината на Гилън и Ковърдейл си е тяхна, не е само времето - иска се планиране, пазене, никакъв алкохол и цигари и т.н. Ян на малко над 30 вече беше с проблеми, написах го - от 1983, когато имаше шанса да е с Блек Сабат и го пропиля. Албумът се казваше Born Again и е най-слабият на Сабат. Трудно е да се мериш с Дио и Ози, затова наеха Гилън. Една песен не знам от албума, стои в шкафа от 40 години, на плоча.
Друг факт - групата Deep Purple, с номер 4 хит в щатите през 1968 (другият единствен стигнал номер 4 е Смокът) решава да наеме Ян Гилън. Те не са искали Гловър. Абсурдното е, че Ник Симпър го предлага, дори говорят няколко пъти, убеждава го, но Гилън смята, че му е добре при женската група Епизод 6 и отказва. Три месеца по-късно Ричи и Ник решават, че наистина искат висок вокал за хеви звук, защото прогресив рока чука на вратата. Джон е доволен от Род Евънс (велик певец, който беше лесно измамен от шарлатани и приключи с музиката през 1980), който е блусар и му пасва на клавира. Но Ричи е човекът. Организират прослушване, уволнението на Род е вече уточнено, а Ник смята, че е формалност и не иска да присъства на представянето. Обаче Ян цъфва с Роджър и заявява на Ричи и Джон (Пейс никога е нямал думата), че или с Роджър, или няма да се присъедини. Явно е разбрал, че има силни карти, след като два пъти го канят. И така, човекът, който го предлага, много по-добрият басист, е уволнен, заедно с Род, който е на меден месец в САЩ.
Ян Гилън и Роджър Гловър не са създали Дийп Пърпъл, нито са ги направили име. Те са били наети от Пърпъл, а.к.а Ричи и Джон, както и Пейс. Това са исторически факти!
Като извод накрая - ако не бяха Ричи и Джон, тази статия нямаше да я има и вие нямаше да се чували нито за Дейвид Ковърдейл, нито за Ян Гилън, още по-малко за Гловър. Добро стечение на обстоятелствата за последните трима. In Rock вече е бил композиран в голямата си част, когато Гилън и Гловър идват. Ник Симпър дава идеята на Ричи за Childs in Time и Black Night. За него обаче няма никакъв кредит, други обират лаврите.
Още един факт - политиката на Пърпъл не е била като на Куин например - Фреди беше титан и знаеше качествата си, Браян също. Те пишат хитовете, те обират повече пари. При Пърпъл е било далеч по-демократично, няма значение кой колко е допринесъл, на всички албуми вероятно ще прочетете: All songs written by Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover, Jon Lord and Ian Paice. Нещо, което Куин правят след 1989, вероятно заради болестта на Фреди.
Вместо да слагате минуси, позволете и друго мнение - нима аз не искам да гледам Пърпъл? Просто продуктът, който в момента ми се предлага не е добър. Дал съм десетки хиляди евра за Пърпъл като музика и видео, вие колко сте дали за групата? Гледах ги когато исках, с Морз и Лорд и продуктът беше страхотен. Но просто това вече не е Пърпъл, който обичам, а музиката в албумите им след 1998 по-добре да не коментирам. Валидно е за всички стари банди, но Скорпиънз например имаха и силни нови албуми, а на живо ядрото от 70-те стои и Клаус пее както преди 30 години, поне.
А че Ричи е създателя и мозъка на Пърпъл няма кой да отрече. Гледах го няколко пъти, имам автограф от него - великан, работил с най-големите певци в света. Фактът, че Рейнбоу и Снейк са толкова успешни казва всичко за композиторските качества на лидерите им. Не е такава ситуацията с другите пърпълисти. Само die hard феновете на Гилън ще ви кажат негови песни, аз не мога. Но очевидно Дейвид и Ричи се справиха по-добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Andi 25.04.2024 10:18:36 отговори + 8 17
Сега АВЕ-тата ( Армията на Вмирисаните Елеци ), ще се изходят както винаги под новината, че "без Ричи това не е никакъв Пърпъл" и няма да слушат албума Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 25.04.2024 01:59:11 отговори + 15 29
Кви глупости си написал за малките клубове и големите стадиони, ти наистина си много зле. Веднъж пак се заяде с тема и банда, дето ти бяха много над компетенцията.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 25.04.2024 01:53:13 отговори + 19 28
Както винаги, доста си се *****. Личи си ти колко си фен на групата. Изобщо има ли нещо общо ника ти с Глен Хюз. Аз съм фен на Пърпъл, а не на Уайтснейк или Рейнбоу и... чакай, малко - със сигурност ще ти изредя по 20 парчета от двете групи... А сега да видим така ли е с Хюз или Гилън?
А че Ковърдейл спаси кариерите на барабаниста и Джон Лорд е факт, който Джон никога не е криел. Мен не можеш да ме парираш с неточности, защото знам толкова за Пърпъл (верно - на практика безсмислена информация), че ако не се допиташ до чата или гугъла, едва ли можеш да ми стъпиш на кутрето. Инак си на всяка манда мерудия с негативните си коментари. Ти може и да харесваш това нещо, дето са те в момента, но именно заради това нещо Пърпъл могат да съберат няколко хиляди само в източна Европа, и то не навсякъде.
Пусни си сега концертите от 1984 и чуй как Гилън преграква там на Child in Time. За фиаското от 1993 е ясно, всичко е документирано. Аз няма да давам пари, да слушам как Гилън го върти около една октава, ниска. Той не е Ковъдейл, да те омагосва на ниските, защото знаем и с Дейвид какво се случи откъм 1987 нататък.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 24.04.2024 23:05:20 отговори + 21 39
Човекът написал най-дългият коментар малко по-долу заслужава комплименти. Рядко се случва да попадна на толкова смислен, безпристрастен, и точен коментар в този сайт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapеze 24.04.2024 23:28:53 + 29 17
Много е компетентен твоят човек, достатъчно е да се отбележи, че не знае нито една песен на Гилън и няма нужда да го коментираме повече. На всичкото отгоре не знае кой пише песните на Пърпъл и т. н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 25.04.2024 00:25:38 + 16 29
А ти хвани внинки в това, което аз съм написал. Смислен, безпристрастен, и точен не значи енциклопедия. Не знаел бил песни на Гилън. И какво от това? Прав е за редица други факти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapеze 25.04.2024 00:48:03 + 34 16
Напротив, пристрастен е, и не е никак смислен и точен заради многобройните грешки и неточности. Ти щом не ги виждаш, и ти сигурно си с познания, близки до неговите. Където и да погледна, виждам грешки. Ето, произволно място: Ковърдейл бил дал рпабота на Лорд и Пейс, като че ли те, горките, са бедствали. Вярно, че са работели за него, но например за Лорд е трябвало дълго да го убеждава да се съгласи да дойде в Снейк и да свири в малки клубове вместо на големи стадиони. Лорд е бил в Снейк за да си начеше крастата, той е заработил там жълти стотинки. Когато идва големият успех на Уайтснейк през 1987, Лорд вече отдавна не е в групата. После, Гилън не можел да пее от 1983, хаха. Всъщност той си пее и сега много солидно, просто не може да пее Child in Time от средата на деветдесетте, но това е нормално с възрастта, след като си сложил толкова висока летва на младини. Двамата, които пишат песните, и които липсват тук? Песните на Пърпъл Марк II след 1984 се пишат от Ричи, Гилън и Гловър, и липсва само един, а не двама. Били измислили симфоничен оркестър на Лорд, за да не напусне?! Хахаха. И да знаеш някоя песен на Гилън не е енциклопедия. Да не знаеш песен на Гилън, при положение, че си фен на групата, е просто неграмотност. Че и се гордее с това. Пълни глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 25.04.2024 06:59:52 + 24 16
Trapеze, кажи им го.
Да си представяш своето мнение като абсолютно и последна инстанция е едно. Но да се опитваш да вкарваш обосновка, факти и логика в него - тотален провал. Когато мнението ти е тотално измислено и нямащо общо с реалността. Даже и смешно.

Някой като спре да пее както преди 50 години - КРАЙ. Няма такава група и я ЗАМРАЗЯВАМЕ и край.
Всъщност я да видим какво направиха Journey. След като Стив Пери вече не може да пее и си взеха негово копие от Ютюб от Филипините.... Ха! Ето това по-истинския Journey от такъв, в който още би бил Стив Пери.
ГЕНИАЛНО!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Keeper of the seven keys 24.04.2024 21:29:58 отговори + 15 10
Чудесна новина! Изключително любопитен съм да ги чуя сега с новия китарист как биха звучали и дали все още ще ги има тези прогресив елементи толкова много. Пърпъл винаги си е Пърпъл и съм изключително благодарен, че все още ни радват с музиката и концертите си.
П.П. Abandon е невероятен албум. Много твърд, много зрял и звучи качествено. Стигат до висоти, каквито след това не успяват да направят. Любимият ми Пърпълски албум след напускането на Блекмор през 1993 година, и то категорично.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Аccept 24.04.2024 19:21:04 отговори + 16 28
Та това изобщо Пърпъл ли е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 24.04.2024 20:10:46 + 22 14
Пърпъл е да. Трима от петима:

Ian Paice – drums (1968–1976, 1984–present)
Roger Glover – bass, keyboards, occasional backing vocals (1969–1973, 1984–present)
Ian Gillan – lead vocals, harmonica, percussion (1969–1973, 1984–1989, 1992–present)

Нещо да кажеш? Ти изобщо Аксепт ли си?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mccrypt 24.04.2024 21:01:14 + 16 28
Не е!
Аз съм фен на групата и същевременно реалист.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 24.04.2024 21:34:46 + 19 33
Чекай да видим.... Ричи - няма го! Джон - лека му пръст! Оригиналния басист е Симпър и оригиналния вокалист е Род. Ян Пейс е в групата през цялото време, защото е послушко и винаги казва да на силните на деня. Т.е. не са трима от петима, а един, и то този, който има изключително малък принос в музиката на Пърпъл.
Изобщо как може да говорите за Пърпъл без Ричи и Джон Лорд, не знам. Ян Гилън не може да пее от 1983 нататък, въобще не може да пее от 1996 нататък, а след това е направо ужас.
Ако броим най-силния състав - да, наистина са трима от петима, но точно тези трима не правят Пърпъл. Ковърдейл е титан, и в Пърпъл, и с неговата змия. Колко песни си чувал на Ян Гилън, самостоятелни, защото аз и една не знам, а съм пърпълист от пале, да кажем средата на 80-те. Дейвид е реално е най-известният Пърпълист след Ричи, и именно той даде работа на Лорд и Пейс след разпадането на Пърпъл.
Последният добър албум на Пърпъл беше "битката", защото бяха в най-силния си състав с двамата, които пишат песните, и които липсват тук. Пърпъндикуляра беше сносен заради само две песни, едната от които ще си припомня, само ако погледна листата. Другата със солото е ясна (някой през 90-те беше казал, че солото е написано от Ричи, но на спекулации не вярвам, само на факти). Оттам насетне - мъки да задържат Джон, измислиха му и втори симфоничен оркестър, но той ги заряза веднага след това.
Гледах ги през 1998, е, тогава бяха четирима от петима, ама след концерта пак си казахме - е какъв е тоя Пърпъл без Ричи?
Ами не е. Затова умишлено не ги гледам, а имах възможност да го правя почти всяка година в западна Европа. Така се зарадвах, че се разпадат, и те пак продължиха с глупостите.
Бай дъ уей - единственият, който си струваше да гледам с този "Пърпъл" беше именно Стив Морз, но тази гадост със съпругата му Жанин (лека и пръст на тази красива рок дама) го накара да си тръгне преждевременно и явно няма начин да се връща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 25.04.2024 06:15:09 + 19 14
Точките, какво искаш да кажеш? Че истинската Металика е James Hetfield, Lars Ulrich, Dave Mustaine и Ron McGovney ли? Изненада! Не е. Пълни глупости си наговорил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 25.04.2024 06:52:55 + 16 13
И още нещо - Гилън не можел вече да пее. Добре. Съвсем преди няколко дни Бон Джови каза, че може никога повече да не пее на концерти. Значи Бон Джови не е Бон Джови.
Мъстейн като спре да може да пее - Мегадет не е Мегадет.
И т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapеze 24.04.2024 18:57:18 отговори + 12 14
Аз ги слушам до Rapture of the Deep включително, харесвам всичките албуми дотогава. Последните не че са чак толкова зле, но са ми скучни и ми изглеждат безидейни, харесвам по песен от албум. Този с кавърите не го харесвам, може би главно заради подбора на песните. Е, White Room е супер, но останалото не става. Така че и от този албум харесвам една песен

Обаче новият албум може и да е интересен заради новия китарист. Възможно е да излязат от схемите, които ги имат с Морз от толкова години, и да направят нещо, което да прилича повече на стария Пърпъл. Ще видим. Чакам го с интерес.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HooLIvan 24.04.2024 16:03:16 отговори + 7 7
Обичам да слушам всички хенки албуми, без последния с кавърите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 24.04.2024 13:42:27 отговори + 21 3
Аз пък си мислех, че отговорът е 42
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 24.04.2024 13:26:33 отговори + 19 11
Много добре, последните два албума са изключително качествени, а и новият китарист свири страхотно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


xscdvf 24.04.2024 12:59:48 отговори + 24 28
Още като излезе Абандон преди почти 30 години, разбрах, че това е краят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SP00l 24.04.2024 13:19:36 + 32 18
Нищо не си разбрал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".