"Hills of Rock 2024", Ден 3: Пир по викингски с AMON AMARTH

28 юли 2024, 18:53 ч. 2232 / 16 32
пред./следв.

   На 27 юли (събота) първият и вторият ден на фестивала "Hills of Rock 2024" в Пловдив бяха в историята. Но предстоеше тя да бъде "дописана" от още един ден музика на три сцени с главни действащи лица AMON AMARTH, SUICIDAL TENDENCIES, PAIN и COMBICHRIST. И макар да не пеят на викингска тематика, освен Mike Muir и компания, останалите две групи също имат скандинавски произход. PAIN са шведи като хедлайнърите, а ако и да са базирани в САЩ, COMBICHRIST са основани от норвежкия вокалист Andy LaPlegua, единствен постоянен член на формацията.

   Съботата във втория по големина град в България съвсем не беше по-хладна от четвъртък и петък. Поради това по улиците рядко можеха да бъдат срещнати хора с черни тениски на метъл банди. Всеки се опитваше да се приюти на сянка и да избегне жегата. Но с наближаване на началния час гъстотата на фенове пред входа на събитието до стадион "Пловдив" непрекъснато се увеличаваше.

   След 16 ч. вратите отвориха и множеството постепенно изпълваше голямата фестивална зона. Между трите сцени имаше голям брой места не само за храна и напитки, но и промотиращи различни стоки и услуги. Фестивалната атмосфера до Гребния канал се усещаше навсякъде.

   Изкуствената настилка на терена пред Главната сцена се оказа изключително добро решение. Тя позволи много по-комфортно преживяване на хилядите, които гледаха някоя от петте основни банди. Организаторите от "Fest Team" определено постигнаха качествено подобряване на условията на събитието с този ход.

   Малко след 17 ч. на Главната сцена излязоха англичаните MASSIVE WAGONS. Те са създадени през 2009 г. и за това време видимо са успели да достигнат ниво на професионализъм, което обяснява защо са били избрани да свирят преди далеч по-именитите следващи банди. Създателите на групата Adam Thistlethwaite (китари) и Barry Mills (вокали) водеха колегите си като истински лидери и успяха да предизвикат ентусиазъм в най-предните редици публика.

   Акцент в изпълнението на MASSIVE WAGONS бе песента от актуалния им албум от 2022 г. "Triggered!" - "Fuck the Haters". Чухме още "Missing on TV" и едно от подчертано пънкарските парчета на групата. След около 40 минути на сцената MASSIVE WAGONS я отстъпиха на COMBICHRIST. Купонът вече беше започнал и се вихреше и на другите две сцени - "Строежа" и "На Тъмно", на които се изявяваха основно родни банди.


massive wagons


   COMBICHRIST гостуваха за пети път в България и вече са добре познати на живо на родните фенове. Агротек/индъстриъл стилът и изпълнението им са безкомпромисни и стегнати, излъчването на бандата показва сработеност и майсторство.

   Звучаха "Heads Off", "Broken" и други песни от богатото творчество на COMBICHRIST, чийто последен засега албум "CMBCRST" излезе само преди около два месеца. Andy LaPlegua и компания останаха на сцената до 19 ч. и я отстъпиха на… Пешо…


combichrist


   Заелият трайно място в сърцата на българските почитатели на тежката музика Peter Tagtgren бе в София с индъстриъл групата си PAIN миналата есен, но това по никакъв начин не оказа влияние върху изявата на бандата на 27 юли в Пловдив. И ако може да перифразираме известна реплика от популярен български роман - "Шведско ли е, то няма грешка". Показаха го както PAIN, така и AMON AMARTH малко по-късно. Но преди да отлетим към Валхала "Пешо" и останалите музиканти от тур-бандата му ни разбиха както само те могат. Титулярният басист Jonathan Olsson отсъстваше непредвидено и се бе наложило в последния момент да му бъде търсен заместник. Никой не се съмнява, че Tagtgren е намерил подходящ музикант. И ние се убедихме в това.

   Началото бе дадено с "Push the Pusher", последваха "End of the Line", "The Great Pretender", "Go With the Flow" и др. "Пешо" ни увери, че България е любимата му страна за концерти и може би това не бе само заучена сценична фраза. За изпълнението на последното от изброените парчета музикантите се премениха с цветни предпазни костюми и очила в унисон с посланието на песента. Сетне квартетът се скри за кратко и се върна отново в сценичното си облекло, за да ни поднесе "Same Old Song".

   Никой не искаше PAIN да си тръгват бързо, но времето неумолимо напредваше. Шведите "успокоиха топката" с блус версията на "Have a Drink on Me", за да ни подготвят за кулминацията. За край на гига им бяха оставени две от най-силните и хитови композиции - "I'm Going In" и култовото "Shut Your Mouth". И PAIN замлъкнаха, но не изпитваме никакво съмнение, че няма да мине много време преди Peter Tagtgren да ни посети отново. Било с HYPOCRISY, било с PAIN.

Сетлист на PAIN:
01. Push the Pusher
02. End of the Line
03. Call Me
04. The Great Pretender
05. Go With the Flow
06. Same Old Song
07. Zombie Slam
08. Party in My Head
09. Have a Drink on Me (Blues Version)
10. I'm Going In
11. Shut Your Mouth


pain band


   За да не ни стане много скандинавско, програмата на Главната сцена предвиждаше лека, но пък доста наперена стъпка встрани. Защото, когато Mike "Cyco Miko" Muir е на сцената, няма нито миг отдих. Певецът на SUICIDAL TENDENCIES е вече на 61 години, но това по никакъв начин не му личи. От него струи енергия колкото за трима младежи. Тя се вижда не само по време на песните, но и в задължителните речитативи и призиви/декларации в паузите. Нещо типично за много хардкор банди, но и отличително за SUICIDAL. Mike призоваваше за свобода, "теглеше майната" на политиците и какво ли още не…

   Звучаха "You Can't Bring Me Down", "Subliminal", "I Saw Your Mommy", "Cyco Vision", "War Inside My Head" и др. Cyco Miko поиска съркълпит и го получи, а за благодарност покани няколко деца от предните редици на сцената. Те бяха там за една песен и когато си мислеха, че ще ги върнат на терена и си правиха селфита с Mike, се оказа че остават горе за повече време.

   След още една-две песни, докато всички припяваха абревиатурата на групата ST, фронтменът направи нещо още по-изненадващо. Той буквално напълни сцената с още и още деца и млади хора от публиката. За последното парче почти нямаше свободно място, а музикантите и феновете изглеждаха като едно много голямо семейство. Както си му е редът, говорим ли за хардкор музиката и нейните ценности.

   Малко след 22:15 ч. изпълнението на SUICIDAL TENDENCIES приключи. За да пристъпим към мегаепичния завършек на "Hills of Rock 2024".

Сетлист на SUICIDAL TENDENCIES:
01. You Can't Bring Me Down
02. Lost Again
03. I Shot the Devil
04. Send Me Your Money
05. War Inside My Head
06. Memories of Tomorrow
07. Two Sided Politics
08. Freedumb
09. Subliminal
10. Possessed to Skate
11. Lovely
12. I Saw Your Mommy
13. Cyco Vision
14. How Will I Laugh Tomorrow
15. Pledge Your Allegiance
16. Institutionalized


suicidal tendencies


   Броени секунди след 22:45 ч., както бе по програма, сцената би затъмнена и скрита, за да бъдем подготвени за появата на AMON AMARTH. За основно интро зазвуча класиката на IRON MAIDEN "Run to the Hills", а след кратко симфонично въведение с гръм като при битка между богове и хора на щурм излязоха петима викинги с китари, барабани и… гласище.

   И средновековната езическа война започна с "Raven's Flight", "Guardians of Asgaard" и "The Pursuit of Vikings". Колко е израснала/колко е голяма една група можем да преценим по сценичната ѝ продукция. Банди като AMON AMARTH, SABATON, PARKWAY DRIVE са идвали в България на по-ранни етапи от кариерата си и са свирили в клубове за няколкостотин човека или в по-големи зали, но със семпла и скромна сценична продукция. А след това сме ги виждали с шоу, чиито ефекти и декори са подходящи за много по-именити музикални формации.

   На сцената на AMON AMARTH видяхме подиум за барабани, оформен като огромен рогат шлем (всички знаем, че викингите не са носели такива шлемове, но все пак ги наричаме "викингски"), както и двама великани с ризници, щитове и мечове със светещи очи. Те по-късно бяха заменени с носовете на дракари (викингски кораби). А почти нямаше песен, на която пироефектите да не нажежаваха до червено въздуха около музикантите и на първите редове от публиката.

   Преди третата песен фронтменът Johan Hegg поздрави с "Добър вечер" на български и попита "Как сте?" със съвсем лек акцент. След това обяви изпълнението на "Deceiver of the Gods", за която на сцената излезе фигура, пременена като популярния образ на бог Локи - "измамникът" и "предател" на своите събратя.

   Редуваха се песни за скандинавски богове и викингски битки и подвизи. Бяхме пренасяни от Асгард до Мидгард и обатно с "Tattered Banners and Bloody Flags", "Heidrun" и "War of the Gods". А след това бяхме пратени да гребем на викингски кораб с "Put Your Back Into the Oar". Johan призова публиката да имитира движение на гребане и най-верните фенове откликнаха с готовност.

   На няколко от парчетата на сцената излизаха актьори с викингски оръжия и облекло и се впускаха в сценични двубои или правеха изпълненията по-картинни с присъствието си. Защото това е "The Way of Vikings". Нямаше как да минем без баталната "Shield Wall" и "Raise Your Horns", на която всички музиканти изпиха до дъно рогове с пиво.

   Концертите на AMON AMARTH са впечатляващи и завладяващи. Епични и митологични и макар визуално да са повече в сферата популярния мейнстрийм стил, отколкото на историческата автентичност, безспорно носещи духа на викингите. Johan Hegg ни благодари, отново на български, и се подготви на нанесе финалния удар с Мьолнир (чука на бога на гръмотевиците Тор). Краят дойде с "Crack the Sky" и "Twilight of the Thunder God", разказваща за героичната смърт на Тор по време на Рагнарьок (Денят на Страшния съд в Скандинавската митология). И разбира се - с обещания да се видим отново, които не се съмняваме, че ще бъдат спазени.

   Музикалният купон продължи на другите две сцени, а всички вече очакваме следващото издание на фестивала "Hills of Rock" в Пловдив. Трите дни, в които гледахме LOATHE, SKINDRED, SPIRITBOX, KORN, SUICIDAL TENDENCIES, PAIN, COMBICHRIST, BARONESS, GHOSTKID, BRING ME THE HORIZON, AMON AMARTH и много, много други, са вече в миналото. Което ще остави незабравими музикални спомени на хиляди рок и метъл фенове.

   Skål!

Сетлист на AMON AMARTH:
01. Raven's Flight
02. Guardians of Asgaard
03. The Pursuit of Vikings
04. Deceiver of the Gods
05. As Loke Falls
06. Tattered Banners and Bloody Flags
07. Heidrun
08. War of the Gods
09. Put Your Back Into the Oar
10. The Way of Vikings
11. Under the Northern Star
12. First Kill
13. Shield Wall
14. Raise Your Horns
Бис:
15. Crack the Sky
16. Twilight of the Thunder God

 

   В галериите ни може да разгледате стотици снимки на AMON AMARTH, снимки на SUICIDAL TENDENCIES, снимки на PAIN, снимки на COMBICHRIST и снимки на MASSIVE WAGONS.

 

Текст: Екип на WeRock.bg
Снимки: Станимир Сребър

 

amon amarth

amon amarth

amon amarth



Коментари   (32)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 8.08.2024 08:40:15 отговори + 1 1
А защо Суисайдъл не бяха водещите ? Те го заслужават ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 30.07.2024 20:11:14 отговори + 2 7
Кога ще дойдат ТУУЛ , ПРАЙМЪС и ФЕЙТ НОУ МОР ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сайко 30.07.2024 09:10:25 отговори + 9 2
Всичко беше много хубаво. Аз само да попитам защо нямаше столчета и ловно-рибарско оборудване като на Мидалидаре? :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 30.07.2024 11:42:48 + 5 1
Ахахаххаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jimmy 30.07.2024 13:14:11 + 7 1
Защото средната възраст на публиката е с 30 години надолу,а на бандите с 40. Пък и на гребната база има повечко място за почивка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mitko 30.07.2024 15:00:24 + 8 2
остави това, ма едни момчета долу пред Amon Amarth се оплакаха, че безхаберниците от охраната им взели дори брадвите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 29.07.2024 17:25:11 отговори + 3 12
Аз бях на София Метъл Фест и си изкарах отлично. Нямам забележки, а само мога да ги хваля но няма да е тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 29.07.2024 10:48:26 отговори + 16 3
Приятно се получи. организацията беше доста добра - не съм чакал никъде за нищо на опашки. покритието на терена пред главната сцена също беше супер идея и сработи много добре. Първият ден на главната сцена беше доста добре кажи-речи от началото до края, обаче през останалите дни имаше прекалено много пълнеж.

Иначе графиците се спазваха до минута, изпълнителите се раздаваха.

Разбира се, имам някои доста сериозни критики:

- Както отбелязах по-горе, имаше сериозен недостиг на имена, които будят интерес - на главната сцена с изключение на първия ден, имаше по една (за втория ден) и две (за третия ден), банди (изключвам хедлайнърите) за които въобще имах желание въобще да се навъртам там. На страничните сцени също нямаше нищо интересно, с изключение на част от втория ден (ЖГГ, Expectations, Last Hope и Кокоша глава на сцената на Строежа). И не, не мисля че посещаемостта тази година е аргумент срещу това, което току-що написах, просто защото всички дойдоха, за да гледат хедлайнърите, а не останалите банди. Според мен трябва сериозно да се преосмисли концепцията за лайнъпа - може например да се намали малко бройката банди, за сметка на качеството, за да се избегне толкова тежък пълнеж. Със същата цел може и да се преначертае бюджета на събитието - вместо да набиват 70% от него в хедлайнъри за сметка на всички сотанали банди, да се канят една идея по-малки имена, но пък много повече на брой и по-качествени (за справка - Rockstadt). Все пак говорим за фестивал, за не поредица от самостоятелни концерти.

- Пред страничните сцени нямаше покритие на терена, което естествено доведе до брутално запрашаване. По време на сета на Last Hope се вдигана толкова безбожно количество прахоляк с който се надишах, че получих нещо като пристъп, а чернилката, която изкашлях и ми излезе през носа беше направо плашеща. Да не говорим, че три дни по-късно все още кашлям. Покажете малко повече грижа за феновете и здравето им - не вярвам, че щеше да излезе особено скъпо да се покрие с пластмасови панели и пред малките сцени.

- Звукът на страничките сцени беше зле. Малко повече старание трябва да се вложи в озчувението, на открито не е чак толкова трудно да се направи добър звук.

- Цените както винаги бяха твърде завишени. В пловдивските жеги си е направо гавра да искаш от хората 4 лева за бутилка вода, която дори не е половин литър, а 400 мл. Много вече се изписа по темата с водата - помислете за следващите издания за безплатни диспенсъри с вода и раздаване на чаши за многократна употреба. На много фестивали се случва от години и очевидно там не е никакъв проблем (не виждам защо тук би било).

- За първите два дни имаше много хора, които от рано искаха да се наредят колкото се може по-напред пред главната сцена, за да гледат хедлайнърите отблизо. Съответно, на моменти ставаше безумна гъчканица и хората бяха като сардини още по светло, което пък в големия пловдивски пек генерира страшна топлина. Пред мен едно момиче припадна. Защо тази година маркуч нямаше, за да разхлади поне малко хората, не мога да си обясня. Добре че не стана някой по-сериозен нещастен инцидент. Върнете маркуча догодина.

Това като цяло ми е мнението - позитиви и негативи.

За догодина дано видим повече атрактивни имена и дано оправят гореспоменатите организационни кусури.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Нео 29.07.2024 14:36:50 + 8 1
Ми, аз пък мисля, че групите преди хедлайнърите бяха подбрани доста добре, даже ST най-не се вписваха тематично спрямо голямата група след тях - и Спиритбокс, и Иминенс (които не гледах заради Last Hope), чисто стилово, доста се вписват в концепцията на Корн и БМТХ. Писнало е на доста хора вече интересните имена да са само пауър или траш метъл "величия", на Рокщад в името му си се казва какво е - Extreme fest, та на Hills of Rock да очакваш екстремна музика и да ти свирят Abbath или Dimmu Borgir на главна сцена, еми някак няма да се получи. Супер си беше феста, аз трудно бих могъл да се оплача от нещо, което да не е просто субективно мое мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бургер 20 лв 29.07.2024 10:34:18 отговори + 10 0
Сценичният декор на Amon Amarth беше един от най-красивите / внушителни, които съм виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 29.07.2024 13:07:16 + 12 0
Миналото лято на Колодрума (Арена София) беше същия декор. Явно са на същото турне, продължаващо доста време вече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-геврек 29.07.2024 09:05:21 отговори + 10 22
Не може само емота и евроценностни джендъри, трябва и метъл, и стомана!!! Да бяха извикали викингите и на втория ден, сигурно щях да отида и аз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-геврек 29.07.2024 09:18:49 + 9 33
Осъзнавате ли, ако вместо Царевицата бяха Аксепт (примерно) и ако вместо онези шареници бяха Сабатон (примерно) на първи и втори ден какъв фест щеше да се получи? Ама не, трябва да угодим на прайда... Българийо, за тебе те умряха! Дела трябват а не думи!!! Пълен бойкот, съжалявам. Амон Амарт ще ги гледам на самостоятелен концерт или истински метъл фест. Детската градина не ме вълнува... Разочарован съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 29.07.2024 10:05:16 + 12 1
Терлик, стига рива кат бабичка Трябва да има за всички. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 29.07.2024 10:39:44 + 5 2
Ми щеше да се получи Мидалидаре 2... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Амадор 29.07.2024 13:38:56 + 4 3
Всъщност съм съгласен. Липсваха здрави групи, като изключим ST и Амон Амарт. Пейн стават, но не ме радват чак толкова. Тоя фест повече клони към ню метъл /метълкор. Досега почти всички групи са все такива с някакви минимални изключения. Само заради Mercyful Fate мислих да отида преди две години, но билетьт беше скъпичък. В Румъния през август, като гледам какъв здрав фест ще има и то с далеч повече групи....нашите са пълна пародия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Midian 29.07.2024 16:11:33 + 6 1
Още един, на който джендъри са му и в главата и е напът да сменя резбата заради "евроценности". Много неуверен тоз геврек Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

БлекМетълХипстър 31.07.2024 07:45:54 + 3 1
Бъди сигурен, че всеки един от тия "джендъри" от BMTH e бил с повече жени от тебе, галош? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Viking 29.07.2024 07:40:25 отговори + 17 0
Row! Row! Row! Row! Rоw! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Таблото 28.07.2024 22:23:16 отговори + 21 7
София не е България. Не може всичко да е в София. Второ Пловдив не е нито Могилово, нито Каварна. Има си предостатъчно хотели, стаи за гости, заведения и тн. На Металика 2008 да не би да имаше достъпно таксита за всички или хотели. Имаше 1000 на централна автогара и гара да чакат по цяла нощ. Отделно ако си от София с кола Пловдив е на 1 час. Да не говорим че има автобуси влакове бол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duf 28.07.2024 22:47:09 + 12 3
София е толкова пренаселена, че не се издържа вече... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 29.07.2024 09:50:50 + 7 1
Така е, duf. Ако можеха поне половината "софиянци в повече" да се изнесат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mosher 29.07.2024 11:20:44 + 5 9
Следващият път не пиши докато пиеш! Прав си само за едно, в София имаше Метъл Фест, не в Пловдив! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 29.07.2024 11:59:14 + 7 4
Така ли, Mosher? Колко дни беше феста в София? На колко сцени беше? Колко групи участваха? Колко щанда за напитки, храна и какво ли още не имаше? Колко атракции? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иво 30.07.2024 01:11:15 + 8 4
Няма никакви задръствания в София през Юли и Август. Пловдив, пред тези месеци, а и изобщо, е един утепан град, на с претенции , че не е. В Пловдив, от хотела в центъра, ми разправят, че имат паркинг, но......................не е техен и не е в центъра..............и трябва да си го платя....... допълнително. Утепан град. И значи, аз спирам на паркинга на Триманциум и наливам 200 лева, за да ми се опече колата.....на слънце. Великия, скапан Тримонциум не може пет години да направи навес за колите. После, скапаните пловдивски таксита. Дачия и Шкода Фабия, но ако имаш късмет. Няма таксита. 5 километра надолу, после 5 километра обратно........пеша. Селянката, която прави палачинки, ме пита..............защо има толкова хора, какво има в града........... Разбира се, тя не може да прави палачинки, понеже се бави и не става за работа, ама няма кой друг....... Ние си чакаме. Гребната база 10 години не е мръднала нито милиметър напред. Едно време, най- великия стадион там , е в руини, но ние плащаме от бюджета, на дебелите прасета от Пловдив.............два стадиона. .....Те обаче искат да им ги довършим и да не плащат скъпи билети. Значи, работим и печелим, пием и ядем като прасета, ама не щем да даваме пари за билети, на стадиони, които други са ни построили....... Това е положението. Залезът на Пловдив е факт, както залезе Русе и Варна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Niska scena 28.07.2024 21:38:54 отговори + 10 7
Супер фест, ниска сцена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


иво 28.07.2024 21:29:43 отговори + 11 20
Ако фестивала е в София, всичко ще е по две. Повече хора, повече хотели, повече таксита, повече инфраструктура, повече пари за организаторите, повече и по- добро обслужване и т.н. и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шипков трън 28.07.2024 23:00:15 + 13 5
Такситата в София са по-скъпи от тия в Ню Йорк сигурно. И задръстванията ще са по 2. Цените също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 30.07.2024 00:14:21 + 4 0
А и Софийска община Зима, а не дава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 28.07.2024 19:09:47 отговори + 27 3
Пешо нещо хич нямаше глас милият, доста се мъчеше и фалшивееше, ама нали е душица и си го обичаме, прощаваме му Амонките най-накрая да ги видя на живо и лично за мен (не че на някой му дреме де) страдат от същия проблем като Сабатон - добри музикално, обаче с тея равни вокали час и половина, ужаааасно успиват... Няма ниски, няма високи тонове - една линия се държи равна като Дунавската равнина. Иначе са големи пичове и шоу направиха добро.

Като цяло як фест, много си го обичам, за поредна година си изкарвам чудесно Цените вътре няма да ги коментирам, да речем, че уж ги оправдавам (реално не ги), че големите/модерните групи искат високи хонорари и все отнякъде трябва да се избие.

Това с настилката на главната сцена беше велико. Ама айде вместо да ми го представят като екстра и бонус от благородство, да го сложат като жизнена необходимост и да го пренесат и на другите сцени. На Строежа и На Тъмно беше скандално от прахоляк, не знам как им се откъсна най-после от сърцето поне главната да покрият. Метъли сме, не говеда, тоя прах е по-зле от тва да те обгазят с антракс, баси...

И ясно че има разни връзки и интереси намесени, ама цял фест само Туборг - wtf... Да, по-добре от Каменица, ма пак е дъно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 29.07.2024 08:24:37 + 1 8
догодина още по-скъпо, радвай се Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Местен 29.07.2024 17:14:30 + 2 0
Пешо така си пее в Пейн. Беше много добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".